Biden tanca un acord amb Israel perquè entri ajuda humanitària a Gaza

El president dels Estats Units, de visita oficial a Tel-Aviv, avala la versió de Netanyahu sobre la matança a un hospital de Gaza: "Sembla que han estat els altres"

La trobada entre Biden i Netanyahu a Israel
La trobada entre Biden i Netanyahu a Israel | Europa Press / Al Jazeera / Government Israel
Victor Rodrigo / Lluís Girona / Marc Orts / Maria Rabella
18 d'octubre del 2023
Actualitzat el 19 d'octubre a les 7:45h
El president dels Estats Units, Joe Biden, ha avalat completament la versió d'Israel sobre l'autoria del mortífer atac en un hospital de Gaza que ha posat fi a la vida de més de 500 persones aquest dimarts a la nit. "Pel que he vist fins ara sembla que va venir de l'altra banda, no de vosaltres, però molta gent no n'està segura", ha dit només arribar a Tel-Aviv. La tensió és màxima la Franja coincidint amb la visita del líder nord-americà, que arriba enmig de nombrosesprotestes arreu del món àrabper la massacre i una onada d'indignació a escala internacional.

Biden ha atribuït el desastre a un "coet errant d'un grup terrorista", en referència a la Jihad Islàmica, que s'ha sumat al conflicte en suport de Hamàs. Mentrestant, Hamàs, que culpa Israel de l'atac, ha acusat l'estatunidenc de donar suport a la "narrativa sionista". Jordània també li ha girat l'esquena a Biden i és que aquest dimecres s'havien de trobar per abordar el conflicte, però després de l'atac a l'hospital, ha cancel·lat la reunió perquè ha considerat que "la guerra ja no es pot aturar". Biden també ha anunciat un acord amb Israel perquè entri ajuda humanitària a la Franja des d'Egipte.

L'hospital, informen diversos mitjans i periodistes a la zona, estava ple de civils, sobretot dones, gent gran i nens. L'impacte del projectil s'hauria produït a la zona del jardí del recinte hospitalari, on hi havia molts refugiats que provenien de la zona més conflictiva de la Franja. Aquesta és la versió de les autoritats palestines. Israel, però, ha negat que l'hospital estigui destruït o afectat. Els de Netanyahu defensen que l'únic que ha patit danys és el pàrquing.
 

Víctimes del bombardeig de l'hospital de Gaza Foto: Europa Press


Al Jazeera ha publicat un vídeo, amb imatges molt explícites, on es veu el moment de l'impacte a l'edifici en una enorme explosió i una gran bola de foc. Ara, les acusacions creuades es barregen amb la publicació de piulades, vídeos i declaracions a les xarxes socials per part de rellevants actors internacionals. L'OMS ha condemnat amb duresa l'atac i ha deixat clar que "l'ordre d'evacuació que els va arribar va ser impossible d'executar".
Arxivat a