Els principals partits catalans condemnen l'atac de Hamàs a Israel

El Govern, ERC, Junts i el PSC demanen la fi de les hostilitats entre els dos territoris, mentre que la CUP defensa que Palestina "resisteix i lluita contra la misèria i la injustícia"

Míssils a la franja de Gaza
Míssils a la franja de Gaza | Europa Press
Lluís Girona
07 d'octubre del 2023
Actualitzat el 10 d'octubre a les 9:47h
Reaccions polítiques a l'escalada de tensions entre Israel i Palestina. El Govern i els principals partits polítics catalans han condemnat el bombardeig massiu de Hamàs en territori de l'estat jueu i han demanat la fi de les hostilitats i el retorn de la pau. Al seu torn, la CUP ha demanat llibertat per a Palestina.

En una publicació a les xarxes socials, ERC ha demanat que s'acabin les hostilitats i que "Israel i Palestina han de poder viure com dos estats en pau i seguretat, i amb respecte als drets humans". En la mateixa línia s'ha pronunciat el PSC, que ha mostrat la seva solidaritat amb les víctimes i les seves famílies: "Hi ha la necessitat de treballar per una pau justa i duradora a la regió", han apuntat els socialistes.

Al seu torn, Junts ha considerat "intolerable" qualsevol exercici de violència contra la població civil i ha afegit que qualsevol solució al conflicte ha de passar per "reconèixer el dret d'Israel a existir". En aquest sentit, la formació també constata la "urgència" d'obrir el diàleg per aconseguir l'existència dels dos estats.

A aquestes reaccions s'hi ha afegit el Govern a través de la consellera d'Acció Exterior, MeritxellSerret, que ha condemnat l'atac a Israel -que ja supera els 100 morts i els 900 ferits- i ha demanat acabar amb la violència que, considera, està tenint conseqüències devastadores per a la població civil d'Israel i Palestina, a qui els hi ha ofert el suport.

Per altra banda, la CUP també s'ha expressat a través de les xarxes socials, sense fer referència a l'atac, i demanat la llibertat per a Palestina. Els anticapitalistes situen Israel com un estat "que ha perpetuat un genocidi durant dècades" i que el poble palestí  "resisteix i lluita contra la misèria i la injustícia".
 

Els Mossos incrementen la protecció de la comunitat jueva

Davant la situació, els Mossos d'Esquadra han anunciat aquest dissabte que incrementen la protecció de la comunitat jueva a Catalunya després de l'atac palestí a Israel. Segons detallen fonts policials a Europa Press, aquest reforç de la seguretat es farà en entitats, organismes o edificis de la comunitat jueva, com poden ser sinagogues o el Consulat d'Israel a Barcelona.
Arxivat a