Espanya fa història i s'emporta el primer Mundial amb ADN Barça

Les de Jorge Vilda s'imposen per la mínima a Anglaterra (1-0) amb un onze titular amb set futbolistes blaugranes i amb Aitana Bonmatí com a Pilota d'Or del torneig

Les jugadores de la selecció espanyola aixecant el Mundial
Les jugadores de la selecció espanyola aixecant el Mundial | FIFA
20 d'agost del 2023
Actualitzat a les 17:40h
Espanya ja té la seva primera estrella. El combinat espanyol s'ha imposat al Mundial femení d'Austràlia i Nova Zelanda per la mínima contra Anglaterra (1-0) i ha entrat als llibres de la història amb l'ADN Barça com a màxim protagonista, com va passar ara fa 13 anys a la selecció masculina. L'onze titular de les de Jorge Vilda presentava set futbolistes blaugranes, determinants durant tot el torneig. Especialment Aitana Bonmatí, que ha estat Pilota d'Or del Torneig.

El partit, amb 75.000 ànimes a l'estadi, ha començat amb una Espanya lleugerament superior a les angleses, que s'apropava tímidament a la porteria. I tanta insistència ha tingut premi: al minut 29 una bona passada de la blaugrana Mariona Caldentey acabava amb una espectacular rematada creuada d'Olga Carmona per posar l'u a zero al marcador. Fins i tot les de Jorge Vilda podrien haver fet el segon gol abans del descans, però un xut potent de la també jugadora del Barça Salma Paralluelo s'ha topat amb el pal.

Anglaterra ha tornat molt més fort dels vestidors i ha tingut alguna oportunitat per remuntar el partit, però una jugada aïllada podia haver decidit la final per la banda espanyola. Mariona Caldentey rebia la pilota dins l'àrea quan la també blaugrana Keira Walsh tocava la pilota amb la mà. VAR i penal, però una gran aturada de la portera anglesa ha evitat la sentència.