Valents abaixa la persiana després del fracàs a les municipals

La formació d'Eva Parera va presentar concurs de creditors aquest divendres; la seva líder descriu el final com "un punt i a part"

Eva Parera, en una imatge d'arxiu
Eva Parera, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
15 de juliol del 2023
Actualitzat a les 15:07h
Valents ha presentat aquest divendres un concurs de creditors que suposa posar el cadenat al partit després dels mals resultats obtinguts a les eleccions municipals del 28-M. La seva presidenta, Eva Perera, ha afirmat, però, que es tracta d'un "punt i a part" i ha reivindicat l'espai que volia representar la formació, que va presentar 71 llistes a tot Catalunya i va obtenir 32.408 vots.

L'aventura política de Valents ha durat un any i mig, des de la presentació del projecte el gener de 2022. El procediment de concurs voluntari no implica, però, que els seus regidors vegin alterada la seva activitat i, de fet, podran continuar fent servir el nom de la marca amb normalitat si així ho desitgen.

Tal com admet el partit en un comunicat, han estat els mals resultats als comicis municipals els que els ha portat a abaixar la persiana. El 28 de maig, Valents va presentar 71 llistes, amb més de 1.400 candidats i 1.500 apoderats, però els 32.408 vots obtinguts al conjunt del país van quedar molt lluny de les expectatives i van quedar fora dels principals ajuntaments. Amb tot, Parera ha agraït als integrants de la formació "el temps dedicat, les ganes i la il·lusió dipositada".

"La feina feta va ser immensa, però els resultats no van ser suficients", lamenta la líder del partit en una carta a l'electorat en què demana disculpes als qui considerin que no ha fet prou. Tanmateix, ha aprofitat per animar als seus votants a continuar buscant "noves fórmules de resposta des de Catalunya i amb sentit d'Estat" ja després de les eleccions espanyoles del 23 de juliol.