Foment i Pimec pacten els 6 vocals patronals al ple de la Cambra

És el primer moviment de desgel entre totes dues patronals després d'anys de tensions i es produeix a les portes de les eleccions camerals

Dirigents de Foment i Pimec en un acte públic.
Dirigents de Foment i Pimec en un acte públic. | ACN
07 de juny del 2023
Actualitzat a les 10:55h
Les dues grans organitzacions patronals catalanes, Foment del Treball i Pimec, han fet un moviment important a l'acordar una candidatura conjunta als 6 vocals que corresponen a les entitats empresarials en el ple de la Cambra de Comerç de Barcelona. És el primer moviment de desgel i acostament entre totes dues patronals després d'anys de tensions per la representativitat. I es produeix just quan s'és a le sportes dl procés electoral a les cambres catalanes, que culimnbarà el setembre vinent. Precisament aquest dimecres es presentarà la candidatura d'Eines de País/Un Pas Més, continuista de l'actual junta independentista.

La candidatura acordada no suposa un enfrontament envers l'actual direcció de la Cambra, ja que les dues patronals ocuparan les 6 vocalies que corresponen als empresariats i l'elecció del setembre es produirà per ocupar les 42 vocalies d'elecció oberta de la institució. Però sí que indica que les tensions i enfrontaments dins del "front d'ordre" semblen estar en vies de solució. El que podria suposar un inici de suma de forces envers la candidatura empresarial que prepara Josep Santacreu, que s'enfrontarà a la d'Eines de País.

Els sis candidats acordats són, per part de Foment del Treball, Anna Cornadó, CEO de COPISA; Ignasi Marull, soci director de PWC, i Eloy Planes, president executiu de Fluidra. Per part de Pimec, els aspirants són Emma Gumbert, sòcia d’Emma Gumbert; Martina Font, directora corporativa de Font Packaging Group, i Miquel Marti, president i conseller delegat de Moventia. 

Hi haurà moviments interessants en aquestes eleccions a la Cambra. Com va avançar Nació, l'exsecretari general d'ERC Joan Puigcercós s'ha integrat en la candidatura d'Eines de País, que aquest dimecres es presentarà amb l'actual presidenta de la Cambra, Mònica Roca, i el vicepresident Toni Fitó al davant.