Giró i Nogueras competiran per liderar Junts al Congrés dels Diputats

L'exconseller d'Economia i la cap de files a Madrid ho han anunciat en el marc de l'executiva celebrada aquest dilluns a la tarda, just després de la convocatòria electoral de Pedro Sánchez; Turull planteja una llista unitària de l'independentisme

Jaume Giró i Míriam Nogueras
Jaume Giró i Míriam Nogueras | Nació
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 22:46h

Jaume Giró, exconseller d'Economia, i Míriam Nogueras, cap de files de Junts a Madrid, han manifestat aquest dilluns la seva voluntat de concórrer a les primàries de la formació per liderar la llista a les eleccions espanyoles del 23 de juliol, convocades d'urgència fa tan sols unes hores per Pedro Sánchez. Els dos ho han traslladat en la reunió de l'executiva d'aquest dilluns, segons ha avançat l'ACN i ha confirmat Nació. Giró va comunicar al març la decisió de presentar-se a Carles Puigdemont i també a Jordi Turull, secretari general de Junts, i l'ha ratificada fa tan sols unes hores. L'exconseller és un dels principals representants del sector pragmàtic, mentre que Nogueras té sintonia amb Laura Borràs, però també amb Turull, de qui és molt propera.

El primer que ha enviat un missatge amb pòsit és Puigdemont, que ha mostrat les seves preferències en la tria de cap de llista amb un tuit de suport a Nogueras, cap de files de la formació al Congrés. La reflexió de l'expresident a les xarxes socials no és innòcua. "Eleccions? Cap problema, nosaltres estem preparats", ha escrit Puigdemont, adjuntant-hi una fotografia al costat de Nogueras. Les preferències per la diputada es poden interpretar com una advertència al sector pragmàtic de Junts, que fa setmanes que pren posicions en el debat intern i que se sent reforçat amb la victòria de Xavier Trias a Barcelona. De fet, l'expresident ha fet aquest tuit sabent de primera mà que Giró es presentaria, perquè així li ha comunicat.