Els resultats a Barcelona, carrer a carrer: què han votat els teus veïns?

Junts s'ha imposat a 409 seccions censals de la capital catalana, per davant del PSC i comuns, però ERC i PP també han guanyat a dues cadascun

La victòria de Trias no ha estat homogènia arreu de la ciutat, on les actituds polítiques varien molt.
La victòria de Trias no ha estat homogènia arreu de la ciutat, on les actituds polítiques varien molt. | ACN / Ignasi Gómez
29 de maig del 2023
Actualitzat el 30 de maig a les 9:44h
El guanyador de les eleccions municipals a Barcelona ha estat Xavier Trias. Però com acostuma a passar a la capital catalana, no ha estat una victòria homogènia, sinó que els resultats han variat molt en els diferents barris. El candidat de Junts s'ha imposat a 409 seccions censals, mentre que el PSC ho ha fet a 358 i Barcelona en Comú, a 297. Fins i tot ERC i PP han estat la força més votada a dues seccions cadascuna. Al següent mapa interactiu, es pot consultar pràcticament carrer per carrer qui ha estat la principal candidatura i, clicant-hi o passant el cursor per damunt, per quin percentatge.

Quina ha estat la força més votada a cada secció censal de Barcelona?


Més enllà del principal partit, és rellevant observar a quins barris obté millors resultats cadascun d'ells. Això és pot analitzar al següent mapa, on es pot constatar que Junts i PSC dibuixen tonalitats pràcticament oposades, ja que, on un és fort, l'altre és més feble. Els comuns i ERC no tenen una implantació tan marcada, tot i que flaquegen en bona part de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. El PP, en canvi, és fort sobretot a aquest darrer districte, Vox obté bons resultats a barris de renda més baixa i més alta i la CUP, sobretot al centre de Gràcia.

A quins barris de Barcelona obté millor i pitjor resultat cada partit?
Clicant o passant el cursor per damunt de cada secció censal, hi apareixen els resultats de totes les formacions


Una anàlisi detallada dels anteriors mapes permet observar algunes curiositats. Una de les dues seccions censals on el PP s'imposa és a Sant Martí, aquella on hi ha l'edifici en què s'allotgen els policies nacionals destinats a la caserna de la Verneda. Igualment, malgrat la patacada general, Cs aconsegueix superar el 10% de vots a dues seccions censals, a Les Corts i Sant Andreu. Al seu torn, ERC és la candidatura més votada a dues de Ciutat Vella, on treu els millors resultats.