Arriba «l'Elefant», un pòdcast que desmuntarà tots els marcs mentals

Conduït per la periodista Irene Ramentol, l'espai tindrà una periodicitat mensual amb la idea de mirar als ulls als elefants que ocupen un espai enorme a la nostra habitació, però que tantes vegades ens neguem a acceptar que hi són

Nació estrena el pòdcast «l'Elefant»
Nació estrena el pòdcast «l'Elefant» | Cristina Daura
Nació
05 de juny del 2023
Actualitzat el 20 de març del 2024 a la 13:23h



No pensis en un elefant, no pensis en un elefant, no pensis en un elefant. És impossible, oi? El lingüista George Lakoff ho tenia clar quan defensava que les paraules no són innocents. A vegades, el llenguatge ens manipula i, sense adonar-nos-en, ens aboca a marcs mentals que acaben modelant la nostra visió del món.

Amb la idea de desmuntar els elefants que, tot i intentar fer els ulls grossos, segueixen impassibles a la nostra mateixa habitació, neix «l'Elefant»: no pensis en un pòdcast. Un espai segur conduït per la periodista Irene Ramentol on es parlarà de tot allò que, a priori, ens incomoda: identitat de gènere, salut mental, racisme, ecoansietat, FOMO, noves formes de criança o sexualitat femenina. I ho farà, sempre, de la mà d'una copresentadora o copresentador expert en la matèria que ens portarà, al seu torn, un convidat o convidada amb qui reflexionar sobre la qüestió.