Cinc apps alternatives a Google Maps... i amb més funcions

Informació del trànsit en temps real, horaris del transport públic o localització de punts d'interès, entre les característiques de les aplicacions de navegació

Google Maps és l'eina més popular per a la navegació, però hi ha altres opcions
Google Maps és l'eina més popular per a la navegació, però hi ha altres opcions | Europa Press
Nació
27 de maig del 2023
Actualitzat el 02 d'octubre a les 14:38h
Google Maps és l'eina de navegació més coneguda i utilitzada, i tot i que és una opció sòlida i confiable, hi ha altres aplicacions, que a més de la funció de navegació ofereixen altres característiques que poden ser útils per als usuaris: oferir informació del trànsit en temps real, alertar sobre el límit de velocitat, rutes alternatives, informació sobre el transport públic o la localització de serveis com benzineres o botigues en el trajecte... 

El portal 20Bits.com ha publicat un recull de les cinc aplicacions alternatives a Google Maps, explicant les característiques i funcions addicionals de cadascuna.

Waze

Waze pertany a Google des de l'any 2013, però tot i això presenta grans diferències amb Google Maps. De fet, és una aplicació més social, que permet als usuaris reportar esdeveniments en temps real, com ara embussos de trànsit, accidents, radars de velocitat, perills a la carretera i, fins i tot, la ubicació de controls de policia.

La comunitat contribueix a aquesta informació en temps real a través d'un xat que permet millorar l'experiència de conducció. L'aplicació, que és gratuïta, està disponible per a dispositius Android i iOS.

Maps.me

Aquesta aplicació funciona sense connexió a Internet, ja que permet descarregar mapes complets de diversos països i regions. L'aplicació dona indicacions pas a pas, mostra punts d'interès com restaurants, hotels, caixers automàtics, estacions de servei...

Un altre dels punts més destacats és que integra algunes rutes creades prèviament, cosa que farà les delícies dels amants del senderisme i l'excursionisme.

Sygic

Aquesta aplicació conté mapes 3D i veu guiada per a una navegació molt precisa i detallada, i també pot mostrar límits de velocitat i alertes de superació del límit en temps real. La seva base de dades de punts d'interès és molt àmplia, i inclou informació sobre aparcament, preus de combustible i rutes alternatives.

L'aplicació gratuïta, disponible per a Android i iOS, té característiques limitades, però hi ha una versió Premium amb funcions addicionals.

Here WeGo

És una de les aplicacions més completes, molt confiable i amb moltes funcionalitats addicionals. Per exemple, permet consultar mapes sense connexió, ofereix informació sobre el transport públic en temps real, incloent els horaris de busos i trens; suggereix rutes multimodals, és compatible amb Android Auto...

Una de les funcions destacades és que ofereix la possibilitat de reservar taxis i cotxes compartits directament des de l'aplicació.

Citymapper

Ideal per als usuaris del transport públic. L'aplicació dona informació precisa i actualitzada sobre les rutes del transport públic, horaris i temps d'arribada, opcions de rutes alternatives i una estimació del temps de viatge.

També mostra informació en temps rreal sobre el trànsit, alertes de servei i retards en el transport públic. Està disponible, de manera gratuïta, per Android i iOS.