Rebombori a Badalona per la botifarrada d'Albiol amb més de 4.000 persones

El PP denunciarà un mitjà de la ciutat que acusa la formació d'enganyar els assistents a l'acte dient-los que era una celebració amb motiu de les Festes de Maig

Xavier García Albiol es fa un selfie amb un dels assistents a la botifarrada
Xavier García Albiol es fa un selfie amb un dels assistents a la botifarrada | ACN / Jordi Pujolar
23 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:17h

Nova polèmica a Badalona. Després del rebombori pel duel ERC-Junts a la ciutat, ara és Xavier García Albiol i un diari del municipi qui poden acabar als jutjats. Segons ha pogut saber Nació, el candidat del PP denunciarà al mitjà TOT Badalona, que l'ha acusat d'enganyar els assistents a una botifarrada sense advertir-los que es tractava d'un acte de la formació popular. Fonts del partit expliquen que l'acusació és absolutament falsa i que el mateix dia després de les eleccions portaran el cas als tribunals.

Tot plegat es remunta a aquest diumenge al Turó del Caritg de la ciutat amb un autèntic bany de masses de 4.300 assistents, i des d'on Albiol va demanar el vot d'independentistes i simpatitzants del PSC i els comuns, erigint-se en un candidat transversal "al marge de la ideologia". El candidat popular també va insistir a arribar als 14 regidors, la majoria absoluta, per evitar que "l'alcalde no el decideixen els partits que perden tancats en un despatx".

Només un dia després, el TOT Badalona publica una informació en què apunta que testimonis de l'acte se senten enganyats perquè no sabien que realment anaven a un míting del PP, i pensaven que era una celebració més de les Festes de Maig. La notícia, com remarca la formació popular, ni cita el nom dels testimonis ni està signada per cap persona. "Un mitjà de comunicació propietat del marit de la candidata número 2 del PSC no mereix la nostra atenció", apunten fonts del PP.
 

El tiquet d'entrada que el PP assegura que va repartir als assistents de la botifarrada Foto: Nació


En aquest sentit, la formació d'Albiol assegura que tot plegat és una operació de "joc brut" i mostra el tiquet que van proporcionar als assistents de l'acte, on es veu el logo i l'eslògan de campanya "Badalonisme" de l'exalcalde de la ciutat. A més, el partit recorda que va fer sold out d'entrades dos dies abans, i que també va distribuir gorres o samarretes i va muntar carpes en què es feia referència a Albiol. Si el PP tira endavant amb la denúncia, serà un jutge qui determini qui té la raó.