Collboni lidera el triple empat a Barcelona, segons l'enquesta d'«El Periódico»

El PSC guanyaria les eleccions amb entre 11 i 12 regidors, seguit de prop per Trias i Colau, que empatarien amb una forquilla d'entre 10 i 11 representats a l'Ajuntament

Els candidats a Barcelona, just abans de la campanya
Els candidats a Barcelona, just abans de la campanya | ACN
Nació
21 de maig del 2023
Actualitzat a les 20:07h


Jaume Collboni guanyaria les eleccions, perseguit de ben a prop per Ada Colau i Xavier Trias.L'enquesta d'El Periódico feta pública aquest dissabte dibuixa un triple empat a Barcelona, liderat pel PSC, que obtindria entre 11 i 12 regidors. El segon i tercer lloc l'ocupen Barcelona en Comú i Junts, amb una forquilla que es mou entre els 10 i els 11 regidors. El quart partit del consistori seria ERC, amb entre 6 i 7 regidors, i el PP es quedaria en una forquilla d'entre 2 i 3 representants.

L'enquesta, elaborada per l'empresa GESOP, també dona opcions d'entrar a Vox, amb un màxim de 2 regidors, i deixa fora del consistori tant Ciutadans, com Valents, com la CUP, que no arribarien a la barrera del 5% dels vots per obtenir representació. En aquest escenari, Collboni seria el nou alcalde de Barcelona, perquè Colau no podria travar cap pacte alternatiu que aconseguís majoria absoluta.

Ahir mateix en va sortir una altra, d'enquesta, en aquest cas encarregada pel diari Ara i que dibuixava una victòria d'Ada Colau amb Jaume Collboni i Xavier Trias empatats just darrere. L'alcaldessa obtindria 10 regidors i els seus perseguidors immediats -caps de files del PSC i de Junts, respectivament- n'aconseguirien 8 cadascun. Ja per darrere, Ernest Maragall, com a candidat d'ERC, quedaria despenjat amb només 6 edils al consistori barceloní.

Pel que fa a la resta de partits, la projecció de l'Ara assenyala que Vox i la CUP tindrien garantida la presència a l'Ajuntament amb 3 regidors cadascun, perquè superarien -amb cert marge- el llindar del 5% requerit per tenir representació. El PP també tindria 3 edils, però és qui estaria per sobre de manera més exigua del percentatge necessari per entrar a l'Ajuntament. De fet, l'enquesta li atorga una forquilla d'entre 0 i 3 regidors. Daniel Sirera, el seu candidat, aspira a tenir un paper clau en els pactes postelectorals si hi ha l'opció de fer fora Colau de l'alcaldia.
 

Què deia el CIS sobre Barcelona?

Just abans de l'arrencada oficial de la campanya, el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) va fer pública la projecció de les eleccions municipals i autonòmiques d'aquest 28 de maig. A Barcelona, l'estudi apuntava a un frec a frec entre Colau i Collboni per guanyar les eleccions, mentre que Trias quedaria tercer, per davant de Maragall, quart en la projecció.

Segons la projecció del CIS, líder dels comuns obtindria entre 11 i 13 regidors, amb una intenció de vot del 24,8%, mentre que el candidat del PSC n'aconseguiria entre 10 i 12, amb una intenció de vot del 22,5%. Trias es quedaria entre els 8 i els 9 regidors, amb intenció de vot del 17,3%, i més despenjat hi hauria Maragall, amb entre 6 i 7 regidors i una intenció de vot del 13,2%. EL PP obtindria entre 2 i 3 representants, amb un 7% d'intenció de vot. La CUP, Vox i Ciutadans no superarien la barrera del 5% dels vots i quedarien fora del consistori. Destaca, en aquest sentit, que Ciutadans té avui dia sis regidors a la capital catalana, i segons el CIS els perdria.