Collboni: «No faré alcalde ni Trias ni Colau»

El candidat del PSC assegura en el primer debat de la campanya que no facilitarà l'arribada al poder de Junts o dels comuns, amb qui ha pactat les dues últimes legislatures

Xavier Trias i Jaume Collboni, en imatge d'arxiu
Xavier Trias i Jaume Collboni, en imatge d'arxiu | ACN
12 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:17h

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat aquest divendres al matí que "no farà alcalde ni Xavier Trias ni farà alcaldessa Ada Colau". En el debat de candidats organitzat per RAC1 i La Vanguardia, el socialista ha estat molt contundent amb els dos candidats i ha agafat certa distància amb Colau després del seu recorregut junts a l'Ajuntament de Barcelona.

"Trias es va fer ahir una foto amb Laura Borràs, qui va tallar l'avinguda Meridiana durant mil dies [fent referència a les protestes independentistes en aquella zona de la ciutat]. Amb Colau tinc la diferència que ella està a favor del decreixement i jo del creixement, sense el PSC no tindríem Mobile ni Copa de l'Amèrica", ha espetat aquest divendres.

Collboni ja va dir dijous al vespre, en l'inici de campanya, (i en altres ocasions) que si no és alcalde se n'anirà a l'oposició -no repetirà, doncs, com a tinent d'alcalde com aquests últims anys-, però sap també que si toca pactar no li faltaran pretendents que el propulsin a l'alcaldia. L'escenari de polarització entre Colau i Trias que s'intuïa quan l'exalcalde va fer el pas de presentar-se s'ha difuminat, i passen les setmanes i l'alcaldable socialista es manté amb opcions reals de guanyar.

Amb ERC i Ernest Maragall, vencedor el 2019, lluny dels tres de dalt, des del PSC situen Barcelona en la disjuntiva entre la continuïtat que representa el projecte de Colau -alcaldessa els últims vuit anys gràcies, precisament, als socialistes- i el "canvi" que encarna Collboni. El PSC posarà tota la carn a la graella per guanyar la capital catalana una dècada després, amb l'aval de la feina feta pels alcaldes socialistes -l'espot de campanya recupera l'"Hola" dels Jocs  Olímpics-, l'experiència de govern a l'Ajuntament i la feina feta al govern espanyol.