Trias assegura que cobrant 3.000 euros es poden tenir dificultats per arribar a final de mes a Barcelona

L'equip del candidat de Junts precisa que l'alcaldable no es referia a una sola persona, sinó a una unitat familiar

Xavier Trias, en una imatge d'arxiu
Xavier Trias, en una imatge d'arxiu | David Zorrakino / EP
Nació
04 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:53h
El candidat de Junts a Barcelona, Xavier Trias, ha tornat a protagonitzar unes declaracions controvertides aquest dijous. En una intervenció al fòrum Barcelona Tribuna de La Vanguardia ha considerat que "un senyor que cobra 3.000 euros es troba que no pot arribar a final de mes" amb l'actual encariment de la vida. "Entenc que passi penúries econòmiques" amb la pujada de preus i l'augment de les hipoteques, ha continuat el seu discurs.

I és que, segons ell, "hi ha gent a què li van molt bé les coses", però també hi ha persones a què els va molt malament. Són les que cobren 3.000 euros mensuals. Aquelles que, "de cop, es troben que el gas se li ha disparat". Vistes les reaccions que les seves declaracions han provocat a les xarxes socials, el seu entorn s'ha afanyat a precisar que no es referia a una sola persona, sinó a una unitat familiar.
La número dos a la llista d'Ernest Maragall i ERC a Barcelona, Elisenda Alamany, ha volgut comentar les declaracions per subratllar que "podrien semblar relliscades, però Trias no està desconnectat de la ciutat". Per això, valora que amb aquestes paraules, l'alcaldable de Junts "vol connectar només amb una part de la ciutat, per a la que va governar en el passat i per a la que vol fer política".

Al fòrum, Trias també ha tingut oportunitat de referir-se a la situació al Turó de la Rovira. Segons ell, la solució implica treure els búnquers de les guies i rutes turístiques. A més a més, si guanya les eleccions, l'alcaldable de Junts també ha assegurat que tornarà a dinar amb l'actual batlle, Ada Colau, per refer ponts. De fet, ha afirmat que si, finalment, entra al consistori no destruirà tota la seva feina, només algunes de les coses que, segons ell, s'han fet malament, com ara el Tramvia.

Alhora, també ha assegurat que impulsarà un "urbanisme transformador". En aquest sentit, s'ha compromès a recuperar els xamfrans de càrrega i descàrrega. "I no se m'ocorreria mai fer el carril bici a Via Augusta com l'ha fet l'alcaldessa. S'ha de cessar qui l'ha dissenyat. Crea una dificultat a l'entrada de Barcelona, perquèhi ha més pol·lució", ha apuntat el candidat de Junts a Barcelona.

Arxivat a