Laporta, en 10 frases: «El Reial Madrid és l'equip del règim»

El president del Barça defensa que "no hi ha cap delicte de corrupció esportiva" en el cas Negreira i denúncia una "campanya gegantesca" de desprestigi cap a l'entitat

Joan Laporta, en la compareixença d'aquest dilluns sobre el cas Negreira
Joan Laporta, en la compareixença d'aquest dilluns sobre el cas Negreira | FCB
17 d'abril del 2023
Actualitzat a les 12:24h
Joan Laporta s'ha defensat pel cas Negreira, però també ha passat a l'atac. El president del Barça assegura que l'informe extern encarregat pel club demostra que "no hi ha cap delicte de corrupció esportiva" en els pagaments a l'exàrbitre i ha apuntat al "cinisme del Reial Madrid" per presentar-se com a perjudicat en el cas quan ha estat "afavorit històricament i en l'actualitat" per les decisions arbitrals. Repassem la compareixença de Laporta, en 10 frases:

1. "El Barça no ha fet mai cap actuació que alterés la competició; no hi ha cap delicte de corrupció esportiva".

2. "Els pagaments es basaven en un assessorament tècnic i arbitral que no constitueix cap il·lícit, ni molt menys de caràcter penal, i que és habitual al sector".

3. "S'han de contextualitzar els 7,3 milions d'euros pagats a Negreira: és una quantitat pagada en 18 anys per uns informes importants i necessaris".

4. "El Reial Madrid ha estat afavorit per les decisions arbitrals històricament i en l'actualitat; han estat l'equip del règim".  

5. "Durant 70 anys, la majoria del comitè d'àrbitres estava format per exsocis, exjugadors i exdirectius del Reial Madrid; és cínic que es personin com a perjudicats".

6. "Volen destruir un dels elements identitaris més potents de Catalunya que és el Barça".

7. "El Barça ha estat sotmès a un linxament públic i mediàtic sense judici; ens han condemnat abans de judici".

8. "Javier Tebas ha tingut una actuació irresponsable i que demostra una manca de professionalitat evident".

9. "Els detractors miren d'erosionar el nostre prestigi per enveja, per ressentiment i per qüestions extraesportives, però no evitaran que siguem un referent de l'esport mundial admirat per milions de persones".

10. "Durant el meu mandat, ningú no va posar la mà a la caixa".