Xoc entre les joventuts d'ERC i de Junts per la condemna a Laura Borràs

El Jovent Republicà defineix la presidenta suspesa del Parlament com a "madrina" i la JNC els recorda que en català es diu "padrina"

Laura Borràs arribant al TSJC a l'inici del judici
Laura Borràs arribant al TSJC a l'inici del judici | Adrià Costa
30 de març del 2023
Actualitzat a la 13:05h
Minuts després de fer-se pública la sentència contra Laura Borràs per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) no s'han fet esperar les mostres de suport de diversos actors de l'independentisme, com l'Assemblea Nacional Catalana o el Consell de la República. Però les joventuts d'ERC, el Jovent República, ha compartit una imatge a les xarxes socials que ha encès els ànims de les joventuts de Junts.

I és que els joves d'ERC han publicat un muntatge en què apareix Borràs definida com "la madrina", imitant el cartell de la pel·lícula El Padrí, i acompanyant-ho de la cita "Per uns Països Catalans lliures de corrupció". Ràpidament, la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha respost rectificant el Jovent Republicà, recordant que en català s'ha de dir "la padrina": "Ni fent mems defenseu el català", han assegurat.
 
Tot plegat després d'una sentència dura. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat Borràs a quatre anys i mig de presó i a un total de 13 d'inhabilitació per un delicte de prevaricació i falsedat documental per haver adjudicat contractes a dit a un conegut seu, l'informàtic Isaías Herrero. La sentència també incorpora una petició d'indult que fa el mateix tribunal, per rebaixar la pena de presó -no la d'inhabilitació- fins als dos anys, i que la presidenta de Junts no hagi d'entrar-hi.