La UEFA ja investiga el Barça pel cas Negreira

El màxim òrgan oficial d'Europa considera que hi ha prou arguments per considerar que s'ha comès una violació dels seus reglaments

Alexander Ceferin, president de la UEFA
Alexander Ceferin, president de la UEFA | EP
23 de març del 2023
Actualitzat el 24 de març a les 7:42h
La UEFA també s'hi suma. Aquest dijous ha informat en un comunicat que hi ha prou arguments per considerar que el Barça ha comès una violació potencial del seu marc legal en el cas Negreira. Per tant, el màxim òrgan oficial d'Europa estima que hi ha cas i els inspectors del Comitè Ètic i Disciplinari, "de conformitat amb l’Article 31(4) del Reglament Disciplinari", ja han obert un expedient per començar a investigar.

L'organisme liderat per Alexander Ceferin defensa que arribarà "fins al final" de l'ocorregut estudiant cada detall. Fa tot just unes setmanes, el secretari general de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Andreu Camps, explicava que des de la UEFA ja havien demanat informació sobre el cas. 

Els pagaments del Barça a Negreira representen un afer similar al que concerneix la Juventus. L'equip italià també està sota la lupa europea pel cas plusvàlues. La UEFA podria arribar a sancionar el club presidit per Joan Laporta si considera que hi ha hagut irregularitats que atempten contra el seu codi disciplinari. Una d'aquestes sancions podria ser l'impediment de jugar les seves competicions, com ara la Champions, l'Europa League o la Conference League durant un període determinat.