La piscina Sant Jordi de Barcelona reobrirà vuit mesos després de l'esfondrament

Les obres de rehabilitació del sostre tindran una funció provisional, amb la previsió de fer una gran remodelació en els pròxims anys

Nació
06 de març del 2023
Actualitzat a la 13:03h
La Piscina Sant Jordi, a l'Eixample de Barcelona
La Piscina Sant Jordi, a l'Eixample de Barcelona | Piscina Sant Jordi
La piscina Sant Jordi de Barcelona reobrirà després de vuit mesos de mantenir-se tancada per l'esfondrament de part del sostre. Segons ha avançat Betevé, ja han començat les obres de rehabilitació de la superfície, que tindrà una funció provisional amb la previsió de fer una gran remodelació en els pròxims dos o tres anys. La piscina podria tornar a estar operativa al juny.

A principis d'octubre de l'any passat, el sostre es va ensorrar, caient uns 15 metres de les plaques del fals sostre instal·lat a l'equipament esportiu. Tota la superfície del sostre estava coberta amb unes malles protectores perquè s'havien de fer unes obres de remodelació que ja estaven aprovades, asseguraven des de la direcció de la piscina i la Federació Catalana de Natació, però l'accident ho va aturar tot, provocant el tancament.

El cost de les obres serà d'uns 600.000 euros i construiran en substituir la coberta malmesa per una de tensoestàtica. A més, també es remodelarà la climatització i la il·luminació per reduir la massa d'aire que s'ha d'escalfar. Tal com explica Betevé, des de l'Ajuntament apunten que les obres s'han allargat perquè el sostre esfondrat estava subjecte a 6.000 cables amb la coberta i era complicat de retirar.

La piscina Sant Jordi, al barri de l'Eixample de la capital catalana, és de titularitat municipal i es va construir el 1966 amb 50 metres de llargada, la distància olímpica, la primera que hi havia en territori espanyol. Actualment, té uns 3.500 abonats, dels quals aproximadament 1.500 són usuaris de la piscina.

Arxivat a