1 de 10
plataformes

Adeu definitiu als comptes compartits de Netflix: quan es poden mantenir?

A partir del dimecres 22 de febrer, la plataforma de continguts comença a bloquejar els dispositius lluny de la ubicació principal

Netflix comença a aplicar el seu nou pla el dimecres 22 de febrer | Víctor Arias
per Nació, Barcelona | 21 de febrer de 2023 a les 17:37 |
Dimarts 21 de febrer de 2023, el dia de la mort dels comptes compartits de Netflix. Acaba el termini que va donar la plataforma de continguts perquè els usuaris es preparessin per a la nova era i configuressin la ubicació principal del compte, que l'estableix el televisor on està connectada. Les empreses encarregades de controlar-ho, Reed Hastings i Ted Sarandos, prenen com a referència la connexió a internet del televisor i bloquegen els dispositius amb el compte activat des d'ubicacions llunyanes.

Així s'explica en un correu a tots els usuaris titulat "Netflix es para un solo hogar". Aquesta mesura s'aplica a partir de ja a Espanya, Portugal, Nova Zelanda i Canadà. A més d'establir un emplaçament base, caldrà connectar els dispositius alternatius al televisor, com el telèfon mòbil, l'ordinador i la tauleta, almenys una vegada al mes per verificar que formen part del mateix compte. La companyia intenta evitar així la proliferació de comptes compartits a través de diverses persones en domicilis completament diferents. 


Afirmen que aquest canvi de política respon a dues qüestions: segons els seus comptes, existeixen uns 100 milions de llars que fan servir comptes compartits i això, asseguren, "té un impacte en la seva capacitat per invertir en la creació de sèries de televisió i pel·lícules". A més, Netflix facilitarà el traspàs dels perfils a un nou compte únic. "Qualsevol persona que faci servir un compte pot traslladar el seu perfil al compte de pagament, conservant les seves recomanacions personalitzades, historial de visionat", han deixat clar.
 

Com es configura la ubicació principal?

Pels qui deixen la feina pel darrer moment, el televisor on estigui connectat el compte de Netflix mostra un avís sobre la necessitat de configurar la ubicació principal. És important seleccionar correctament quin televisor s'establirà com a balisa, ja que modificar-lo no és precisament senzill. Aleshores, només cal seguir aquestes instruccions.I si es té una segona residència?

En el cas que un subscriptor tingui una segona residència, viatgi de manera molt freqüent i necessiti fer ús de la plataforma, haurà de verificar-se primer al Wi-Fi principal -el que ha establert com a ubicació primària- i després hauran de verificar-se a la segona ubicació que arribin. Tot això ha estat comunicat per la mateixa companyia a través d'un comunicat especial, on han deixat molt clares les noves línies a seguir per part dels clients de Netflix.

 

Es perd el perfil si s'ha de crear un compte nou?

En el cas que les noves restriccions de Netflix obliguin a crear un nou compte per poder seguir gaudint dels seus serveis, perquè s'estava fent servir el compte d'una tercera persona, no cal crear un nou perfil i no es perdran totes les dades registrades. La plataforma de continguts indica com fer aquest traspàs amb aquestes instruccions.

 

El nou pla i les noves prestacions de la plataforma Foto: Netflix


Nova mesura: es poden afegir usuaris que no convisquin... pagant mes

Netflix ha afegit una nova mesura, que no havia transcendit abans, que permetrà que els usuaris que tinguin contractats els plans Estàndard o Premium puguin afegir «subcomptes» per a dues persones, com a màxim, amb les quals no convisquin. Cadascun dels subcomptes tindrà un perfil, recomanacions personalitzades, nom d'usuari i contrasenya propis (com ha estat fins ara el que eren els perfils d'un sol compte), amb un cost addicional de 5,99 € al mes per persona (a Espanya). 

Altres notícies que et poden interessar
 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació