El PP a Santa Coloma de Gramenet dimiteix en bloc per la imposició de la mà dreta d'Albiol

Miguel Jurado ha compartit grup municipal al consistori badaloní amb l'exalcalde popular durant 16 anys i va ser regidor responsable de la Guàrdia Urbana

Miguel Jurado, candidat del PP a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet
Miguel Jurado, candidat del PP a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet | @MiguelJuradoT1
Nació
13 de febrer del 2023
Actualitzat el 14 de febrer a les 16:33h
La junta de l'agrupació local del PP aSanta Coloma de Gramenet ha presentat la seva dimissió en bloc després que el partit hagi designat "a dit" el segon de Xavier Garcia Albiol, Miguel Jurado, com a candidat per a les pròximes eleccions municipals. En un comunicat, la direcció local dels populars a Santa Coloma afirma que el nom del candidat "no ha estat consensuat" i creu que la seva elecció suposa un "nul reconeixement" a la feina dels darrers quatre anys i a les "renúncies personals" que han fet.

Amb tot, la decisió de renunciar als càrrecs i de dissoldre la junta local del partit a la ciutat s'ha pres per majoria absoluta en una reunió celebrada aquest diumenge. Divendres passat, el regidor del PP a Badalona Miguel Jurado va anunciar el trasllat a una ciutat amb què l'uneixen "llaços familiars i personals" i va afirmar que fa el pas perquè els colomencs mereixen una ciutat millor: "Vull aprofitar la meva experiència de 16 anys al costat de Xavier Garcia Albiol per aplicar les polítiques que han funcionat durant la seva alcaldia".

Entre 2011 i 2015, Jurado va ser el regidor responsable de la Guàrdia Urbana de Badalona i l'any 2020, després de la dimissió del socialista Àlex Pastor i el retorn d'Albiol a l'alcaldia va assumir la regidoria de Serveis Socials. El segon mandat d'Albiol, però, va acabar amb una moció de censura i actualment és regidor a l'oposició en el consistori liderat també pel líder del PSC Rubén Guijarro.

Amb la incorporació de Jurado, la batalla per Santa Coloma de Gramenet suma un nou protagonista inesperat. L'hegemonia socialista al municipi, ara amb Núria Parlon al capdavant del consistori, comptarà amb l'oposició d'ERC i Gabriel Rufián i un PP que avui dia no té representació a l'ajuntament del municipi.