Detingut Martí Claret, secretari nacional de l'ANC

L'activista ha estat posat en llibertat després de declarar als jutjats d'Igualada acusat de pintades al Consell Comarcal de l'Anoia per denunciar un presumpte cas de corrupció

Martí Claret, a l'esquerra, en una imatge d'arxiu
Martí Claret, a l'esquerra, en una imatge d'arxiu | @marticlaret_
06 de febrer del 2023
Actualitzat a la 13:06h
Els Mossos d'Esquadra han detingut Martí Claret, secretari nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) acusat de realitzar unes pintades contra el Consell Comarcal de l'Anoia, que governen Junts i el PSC, per denunciar un presumpte cas de corrupció. L'activista cultural i de la Intersindical així ho ha comunicat aquest dilluns a través de les xarxes socials, en què posteriorment ha anunciat que ha quedat en llibertat després de declarar als jutjats d'Igualada.

Claret considera que ha estat detingut per denunciar la "mala praxi" del Consell Comarcal de la comarca en el que assegura que és una estratègia del PSC per "criminalitzar el jovent que lluita". A banda, denuncia que els socialistes han aprofitat la "complicitat" de mitjans d'extrema dreta. "Qui es pensi que renunciarem als nostres ideals, a la nostra convicció, a la nostra lluita per una detenció, ho porta ben clar", ha recordat Claret.
 
L'activista ha convocat a les 19 hores a la plaça Sant Miquel d'Igualada. "Fem que l'acusació canviï de bàndol", conclou el vídeo publicat. El passat divendres, Claret ja va publicar a través de xarxes socials que agents de la policia catalana s'havien presentat a casa seva per detenir-lo, però que va coincidir que en aquell moment no es trobava a casa.