Blanca Paloma guanya el Benidorm Fest i representarà l'Estat a Eurovisió amb «Eaea»

La catalana Vicco queda tercera amb "Nochentera", la cançó amb més escoltes de l'edició

Blanca Paloma aconsegueix 169 punts: 94 del jurat, 35 del jurat demoscòpic i 40 del televot
Blanca Paloma aconsegueix 169 punts: 94 del jurat, 35 del jurat demoscòpic i 40 del televot | RTVE
Nació
05 de febrer del 2023
Actualitzat el 14 de febrer a la 13:52h
Blanca Paloma ha guanyat el Benidorm Fest amb la seva cançó Eaea i representarà l'Estat a l'edició d'Eurovisió de 2023 després d'aconseguir 169 punts: 94 del jurat, 35 del jurat demoscòpic i 40 del televot. En segon lloc, ha quedat Agoney amb Quiero arder i un total de 145 punts; seguit de Vicco amb 129 punts; Megara amb 106 punts en quart lloc. Cinquena ha quedat Alice Wonder, i en sisena posició tenim Karmento. Setè ha estat José Otero i ha tancat la classificació Fusa Nocta.

La gala final del Benidorm Fest ha arrencat a les 22:00 de la nit davant un abarrotat Palau d'Illa de la ciutat alacantina, on més de 2.000 persones han vibrat amb les vuit actuacions candidates al micròfon de bronze, així com amb les aparicions d'Ana Mena, Manuel CarrascoBethChanel i la presentadora, Mónica Naranjo.
 

Vegetació de secà, flamenc i un piano

Karmento ha estat l'encarregada d'inaugurar la gala. Per això, ha portat un tros de la seva Castella-la Manxa a l'escenari de Benidorm, acompanyada per vegetació de secà i una tela blanca sobre la qual s'han projectat ombres amb les quals la cantant ha interactuat. Al final, ha aparegut el cor per cantar el "loroló" final de Quiero y duelo amb la d'Albacete. El lloc dos ha estat de Megara amb Arcadia: referències a videojocs i tons morats, roses i blaus. Dues ballarines amb televisions al cap al principi, que es treuen a meitat de l'actuació per interactuar amb Kenzy, la cantant.

En el número tres ha sortit Alice Wonder, amb Yo quisiera, que comença amb la melodia d'un piano sobre un fons com si fos el cel i flaixos de llums. Quatre coristes han acompanyat la cantant: han entrat i s'han posat al costat del piano, al mateix temps que Wonder l'ha abandonat per anar cap a la pastilla de l'escenari, on ha clos l'actuació. Quarta ha sortit Fusa Nocta, amb Mi familia, una posada en escena potent amb un cotxe blanc sobre l'escenari i cinc ballarins de flamenc amb els quals ha transitat per l'escenari i les dues pastilles centrals. Plans tancats i flaixos de llums han completat el tema.
Passat l'equador de la gala, ha estat el torn d'Agoney, amb el seu Quiero arder, una actuació amb uns plans curts molt mesurats i una coreografia potent que ha interpretat amb quatre ballarins. Vestit sencer de cuir vermell, el canari ha protagonitzat una de les actuacions més potents de la semifinal, recolzat sobre una plataforma i acompanyat d'un conjunt de micros amb els quals ha interactuat al començament de la cançó.

 

El xou de la guanyadora 

En sisena posició, Blanca Paloma ha protagonitzat l'actuació més mesurada de la nit. Juntament amb cinc coristes i ballarines, ha teixit una posada en escena en la qual ha abundat el blanc i el vermell. Ajudada per unes cortines al centre de l'escenari, ha creat diferents efectes d'ombres. La posada en escena més teatral de la gala per a Eaea. Setè ha estat José Otero, que ha transformat els seus Inviernos en Marte en una posada en escena coreografiada, amb tot el vestuari en negre. Ell i els seus ballarins s'han mogut en una plataforma que ha girat i generat diferents efectes d'ombres.
Arxivat a