El salari mínim pujarà fins als 1.080 euros mensuals

Sánchez defensa les mesures adoptades per minimitzar els efectes de la inflació i carrega contra les polítiques "neoliberals" de la dreta i l'extrema dreta

Pedro Sánchez, aquest dimarts al Senat.
Pedro Sánchez, aquest dimarts al Senat. | Europa Press
31 de gener del 2023
Actualitzat a les 18:22h
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts en una compareixença al Senat que el salari mínim interprofessional pujarà un 8%, fins als 1.080 euros mensuals, en les properes setmanes. Aquest increment, que la vicepresidenta Yolanda Díaz estava treballant amb patronals i sindicats, es convertirà aviat en un fet. Al llarg d'aquesta legislatura, la coalició formada pel PSOE i per Unides Podem ha anat actualitzant el salari mínim per adequar-lo al cost de la vida, disparat per la inflació durant l'últim any. El 2019 es va apujar a 900 euros, xifra que es va veure superada -950- l'any vinent. El setembre del 2021 es va incrementar fins als 965, i a partir d'aquest 2022 va arribar al llindar dels 1.000 euros. El líder socialista també ha tret pit pel fet d'haver reformat les pensions, que s'han actualitzat amb l'IPC, de manera que ha suposat un benefici per als pensionistes. La patronal i els partits de drets han estat com a mínim escèptics amb totes aquestes mesures, que veuen negatives per l'economia.

Sánchez ha indicat que entre les preocupacions de la ciutadania no hi ha cap "contuberni judeobolivarià" que vulgui instal·lar una "dictadura comunista", ironitzant sobre el que proclama l'extrema dreta contra el govern espanyol. Sí que ha admès, en tot cas, que la vida és "més cara" per la inflació, motivada pels efectes de la pandèmia i per la invasió d'Ucraïna. "El març de l'any passat, poc després que les tropes russes entressin a Ucraïna, ja era del 9%, i al cap d'uns mesos va superar el 10%", ha rememorat el líder del PSOE, que ha insistit que les dificultats persisteixen malgrat que no s'ha entrat en recessió. "Espanya està esquivant la crisi millor del que van pronosticar els profetes de l'Apocalipsi, que no van confiar en les fortaleses del país", ha apuntat el dirigent socialista. La setmana passada, el govern espanyol va convalidar el sisè decret de mesures destinat a minimitzar els efectes de la guerra.