Netflix, destronada: Amazon Prime és la plataforma més vista a tot Espanya

Segons dades de JustWatch, Filmin agafa embranzida i no té aturador: ja supera Movistar+ i Apple TV+

Filmin escala posicions en el consum a l'Estat
Filmin escala posicions en el consum a l'Estat | Adrià Costa
Victor Rodrigo
18 de gener del 2023
Actualitzat a les 10:14h
Era la crònica d'una mort anunciada. Les dades apuntaven cap a aquesta direcció i, després de molts mesos de pugna, la predicció s'ha complert: Netflix ja no és la plataforma de contingut en streaming més vista de tot l'estat espanyol. L'ha superada Amazon Prime Video, per només un 1% respecte del total. Segons les dades del portal especialitzat JustWatch, el servei OTT de la multinacional Amazon ha aconseguit un 24% del consum total dels espectadors de plataformes en el quart trimestre del 2022. Això la situa per primera vegada com la més vista per davant de Netflix.
 

Les dades facilitades pel portal especialitzat mostren el canvi de tendència Foto: JustWatch


El tercer trimestre ja era revelador: Netflix superava per només un 2% a Prime Video, que seguia mantenint una tendència a l'alça. Les crisis acumulades per Netflix en el darrer any han quallat de manera negativa en els seus subscriptors. A això se li afegeixen certes polítiques adoptades des de Hollywood, com l'augment del preu de la mensualitat, l'amenaça -que es farà realitat- d'impedir compartir comptes i col·locar publicitat en una nova quota barata han estat detonants per a moltes persones. 

La bona notícia la trobem a casa nostra, amb Filmin. La plataforma catalana se situa en el cinquè lloc i passa per davant de grans multinacionals com Apple TV+ (que mai ha acabat de tenir un arrelament gaire real a Catalunya) i Movistar+. La batalla pel tercer lloc també es torna ferotge, amb dues plataformes que saben fidelitzar molt bé el seu públic: HBO Max, amb contingut de qualitat, especialment en sèries; i Disney+, tot un gegant que ostenta grans marques com Marvel o Star Wars.

Les estrenes de sèries més importants del 2023 a les plataformes