Maragall afirma que el Govern «està a punt de desbloquejar» el projecte de l'aeroport del Prat

Illa celebra "l'obertura" d'ERC sobre la infraestructura, que és al cor de la negociació del pressupost, però demana que ho diguin "portaveus autoritzats" de l'executiu

Nació
14 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:54h
Ernest Maragall.
Ernest Maragall. | Adrià Costa
L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que "el Govern està a punt de liderar el desbloqueig del projecte futur de l'aeroport del Prat". En una entrevista que ha publicat aquest dissabte La Vanguardia, Maragall ha afegit que "es traurà aquesta qüestió del calaix en què el govern espanyol i AENA van posar el projecte ara fa un any i mig". L'alcaldable d'ERC no creu en l'ampliació de la infraestructura, però ha admès que hi ha "l'obligació" de prendre decisions "per fer possible més vols intercontinentals". Això és el que, segons ha explicat, s'està "a punt de tancar" en l'entorn del pressupost de la Generalitat per al 2023. 

Les negociacions sobre els nous comptes estan avançades entre el Govern i el PSC tot i que continuen bloquejades per grans infraestructures com l'ampliació de l'aeroport que reclamen els socialistes. També han posat sobre la taula el Hard Rock i el Quart Cinturó entre Sabadell i Terrassa. "Definim què és el que convé exactament a l'aeroport del Prat, que segur que no té res a veure amb la idea simple d'ampliar-lo. Això vol dir parlar del sistema aeroportuari: quines pistes utilitzem, quina ordenació de tots els vols necessitem, com ho compartim amb els aeroports de Reus i Girona, les estructures ferroviàries... El govern espanyol i AENA han d'entendre que hem de partir de zero", ha defensat.
 

El PSC torna a demanar la posició del Govern 

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha celebrat "l'obertura" de Maragall pel que fa al futur del Prat. Però s'ha mostrat molt prudent i ha dit que li agradaria que això ho diguessin "portaveus autoritzats del Govern" perquè, ha afegit, "no seria la primera vegada que hi ha veus discrepants dins d'ERC". Aquestes declaracions les ha fet en una atenció als periodistes des de Sant Cugat en la qual també se li ha preguntat sobre quan es reunirà amb el president Pere Aragonès per intentar desencallar un acord de pressupostos. El cap de l'oposició no ho ha volgut respondre "per discreció" i ha avisat que "no hi ha cap llindar de temps". També ha afegit que si la Generalitat accepta l'oferta socialista, continuaran treballant. "I si no, Aragonès pot buscar suports d'altres formacions", ha conclòs.

Arxivat a