Sandro Rosell no serà candidat a l'alcaldia de Barcelona

Les converses amb Xavier Trias decanten l'expresident del Barça a abandonar la cursa electoral de la capital catalana

Sandro Rosell, en una imatge d'arxiu
Sandro Rosell, en una imatge d'arxiu | ACN
Victor Rodrigo
13 de gener del 2023
Actualitzat a les 8:54h
Sandro Rosell no es presentarà com a candidat a les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona. Després de pràcticament un any sondejant la idea, l'expresident del Futbol Club Barcelona ha confirmat a El Món a RAC1 a través de Xavier Trias que no formarà part de la cursa electoral als comicis municipals de la capital catalana "pel bé de la ciutat".

Rosell, que havia deixat caure la seva intenció de presentar-se en diverses entrevistes, cercles i converses -fins i tot en directe, a Catalunya Ràdio-, va ser sondejat per la formació Centrem. Finalment han estat les converses amb Xavier Trias les que han acabat de solidifcar la decissió de Rosell.

El candidat de Junts ja havia admès públicament que es trobava en converses amb l'expresident del Barça, però aquesta relació ha sospesat molt en Rosell, que ha decidit no participar en la lluita per l'Ajuntament de Barcelona. L'alcaldable de Junts a Barcelona, Xavier Trias, ha explicat que Sandro Rosell li ha confirmat que no es presentarà a les eleccions municipals. 

Trias li ha agraït el gest de "generositat" i ha considerat que la decisió és beneficiosa per a la ciutat, ja que els seus plantejaments s'assemblaven i l'únic que farien amb dues candidatures era "perjudicar-se". D'altra banda, ha insistit que està buscant suports més enllà de Junts per presentar-se en una "plataforma o amalgama" de persones sota una marca que portarà un nom on apareixerà Trias però no necessàriament Junts.