La nova estació de Sant Andreu s’inaugura entre requeriments a l'Estat

Colau i Fernández celebren la posada en marxa de les noves instal·lacions que permetran una millor connectivitat entre barris mentre reclamen al govern espanyol més rapidesa en l'execució i el traspàs de la gestió de la xarxa de Rodalies

Colau, Fernández i Sánchez inauguren la nova estació de Sant Andreu
Colau, Fernández i Sánchez inauguren la nova estació de Sant Andreu | I.M.
12 de desembre del 2022
Actualitzat a la 13:59h
Després de tres mesos sense circulació de trens, la nova estació de Rodalies de Sant Andreu ha entrat en funcionament aquest dilluns a primera hora del matí. Un tren de l'R2 que ha sortit de Granollers a les 4.55 de la matinada ha fet la primera parada a la nova Sant Andreu poc després d'un quart de sis. "Quina alegria que hagi arribat aquest dia per als barris, per a la ciutat de Barcelona i, sobretot, per als veïns i veïnes", ha clamat l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, en el marc de la inauguració de la nova estació.

Juntament amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez; el conseller de Territori, Juli Fernández, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugenia Gay, han estat els encarregats d’inaugurar l'estació de Sant Andreu pocs minuts després de les 11 del matí sota la mirada atenta de veïns curiosos que s’han apropat a les instal·lacions per celebrar el nou edifici amb vies soterrades. Uns veïns a qui Colau no ha volgut deixar d'agrair la "paciència infinita" que han mantingut durant anys fins a arribar a "conquerir" i aconseguir l'estació.

"La nova Sant Andreu és una icona del transport públic que volem: integrat a la ciutat", ha dit Fernández, per celebrar la posada en marxa d'una estació "llargament esperada i reclamada" pels veïns i que millorarà la vida dels ciutadans. I és que també Colau ha reivindicat que l'obra apropa la connectivitat entre barris -que en aquest entorn es culminarà amb el parc lineal entre Sant Andreu i la Sagrera- i és un pas "important" cap a la ciutat del futur, on el transport públic pugui tenir un paper protagonista. Amb aquestes paraules, l'alcaldessa ha fet un recordatori a Sánchez per no aturar les obres de la Sagrera que han estat anys encallades per la inexecució del govern espanyol.

El conseller de Territori, a més, ha criticat que l'Estat no té els catalans com a prioritat, un fet que ha titllat d'"intolerable". "Queda molta feina per fer i el govern de la Generalitat vol ser part de la solució", ha advertit Fernández, reivindicant el traspàs de Rodalies que fa mesos que el Govern reclama a l'executiu de Pedro Sánchez per fer front als problemes endèmics que acumula la xarxa ferroviària, amb l'accident a Montcada i Reixac de la setmana passada com a últim exemple.

Per la seva part, la ministra de Transports ha assegurat que aquesta inauguració enceta un nou capítol en la transformació de Barcelona i l'entorn de la Sagrera. "Amb la passada de l'últim tren divendres al vespre també vam passar pàgina a la història del ferrocarril a Barcelona", ha dit Sánchez, fent referència al pla de transformació de la xarxa de Rodalies fins al 2030 que s'està portant a terme a tot Catalunya, i del qual assegura que ja s'ha executat el 35%. La ministra ha respost així a les crítiques del representant de la Generalitat tot assegurant que l'executiu estatal "està complint" encara que "només es parli de les incidències" i ha demanat "serietat en les crítiques". "No tenim una vareta màgica per fer en 4 anys el que s'havia de fer en 10", ha afegit
Arxivat a