Explosió d'una carta bomba a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid

El govern espanyol qualifica l'acte d'atemptat mentre la policia espanyola continua investigant els fets

Entrada a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid, en una imatge d'arxiu
Entrada a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Lluís Girona
30 de novembre del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 18:08h
Alerta a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid. Una carta bomba ha explotat aquest dimecres al matí a la seu del govern ucraïnès a l'Estat deixant almenys una persona ferida. Tal com ha explicat El Español a partir de fonts policials, agents de seguretat ciutadana de la policia espanyola es troben al lloc dels fets, situat al número 52 de la ronda de la Abubilla.

L'única certesa confirmada a hores d'ara és que l'ambaixada ha enviat l'avís a la policia espanyola per l'explosió d'un sobre. La Policia Científica ja treballa per esclarir els fets mentre que els Tedax i els gossos de la policia investiguen les instal·lacions de l'ambaixada per descartar més explosions.

Posteriorment, l'Agència Efe ha explicat que el ferit és un treballador de l'ambaixada ucraïnesa que tenia la carta prop quan ha explotat i que ha anat de propi peu a l'Hospital Nostra Senyora d'Amèrica de Madrid. La zona ha quedat acordonada a l'espera que s'esclareixin els fets.

El govern espanyol ha qualificat d'atemptat l'explosió. El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha parlat telefònicament amb l'ambaixador ucraïnès a la capital espanyola, Serhii Pohoreltsev, per interessar-se per l'estat de salut del treballador ferit.

També ha parlat per telèfon amb el ministre d'Exteriors ucraïnès, Dmitro Kuleba, per traslladar-li el suport i la solidaritat de l'executiu estatal. Albares ha parlat amb els dos alts càrrecs ucraïnesos des de la base romanesa de Festeti, a uns 200 quilòmetres a l'est de Bucarest, on visitava tropes espanyoles en missió de policia aèria a la seu de l'OTAN.