Dirigents d'ERC, la CUP i els comuns se sumen a un manifest en contra del Hard Rock

L'escrit, promogut per Aturem Hard Rock, ja compta amb el suport de Ruben Wagensberg, Ferran Civit, Anna Gabriel, Eulàlia Reguant, Jéssica Albiach i Lluís Gavaldà

Un cartell de Hard Rock.
Un cartell de Hard Rock. | Hard Rock
17 de novembre del 2022
Actualitzat a les 12:34h
Nou moviment per intentar aturar el projecte del Hard Rock al Camp de Tarragona, en el marc de la lluita capitanejada per la plataforma Aturem Hard Rock, que aquest dijous en roda de premsa ha presentat un manifest per exigir la "retirada immediata" del macroprojecte. L'escrit, ja compta d'entrada amb el suport de diversos representants polítics, socials, culturals i acadèmics. En concret, signen el manifest els diputats d'ERC Ruben Wagensberg i Jenn Díaz; diputats i exdirigents de la CUP com Anna Gabriel, David Fernàndez, Eulàlia Reguant, Carles Riera i Laia Estrada; i també la presidenta d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach.

El manifest, més enllà de la retirada immediata del projecte i de qualsevol altre derivat "amb les mateixes característiques", aposta també per la construcció d'una alternativa "al model turístic de la Costa Daurada", i demana destinar diners públics per canviar el model socioeconòmic de les comarques del Camp, un model que estigui basat en el respecte cap al territori i la vida del veïnat. Per últim, el manifest també demana que es deixi d'utilitzar el planejament urbanístic "per a beneficiar a les grans fortunes".

Més enllà dels polítics signants, s'han sumat a aquest text que ara espera tenir nous suports, agents socials i culturals com els integrants d'Els Pets Lluís Gavaldà i Joan Reig, la cantant occitana Alidé Sans, i acadèmics com Sergi Saladié, Jose Mansilla i Antonio Russo. Se suma també l'exdiputat i recentment anomenat president de l'Energètica Pública del Govern, Ferran Civit. Altres noms són el de l'exdiputat de Catalunya Sí Que Es Pot i exdirigent de Podem, Albano Dante Fachin.

Aquest manifest arriba pocs dies després que s'hagi conegut que l'Incasòl de la Generalitat va gastar 150.000 euros públics per elaborar i revisar diferents estudis i informes per modificar el pla director urbanístic de Vila-seca i Salou. Així ho va avançar el dilluns La Directa. Una despesa econòmica que contradiu les paraules del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha insistit en diverses ocasions que no s'invertiria cap diner públic al Hard Rock. 

Això no és el que demana la plataforma en contra del macroprojecte d'oci i turisme, que plana des de fa més de deu anys sobre el camp de Tarragona. Aturem Hard Rock reivindica que aquest no és un projecte necessari per al territori, i que la seva implantació "només portarà més desigualtats econòmiques, laborals i socials", a banda de provocar "un greu impacte ambiental".