El Camp Nou ret a Piqué l'homenatge que es mereix

L'estadi es rendeix al central blaugrana en el darrer partit davant la seva afició

Gerard Piqué llançant petons a la grada el dia del seu comiat al Camp Nou
Gerard Piqué llançant petons a la grada el dia del seu comiat al Camp Nou | FCB
05 de novembre del 2022
Actualitzat el 06 de novembre a les 9:54h
L'ovació de les 20:45 hores, quan els jugadors del Barça han saltat a la gespa per escalfar, ja feia preveure que els presagis es complirien la nit que Gerard Piqué s'acomiadava del Camp Nou. El vídeo que va compartir a les xarxes socials per dir adeu als "culers" va fer tocar de peus a terra a tothom i prendre consciència de la llegenda que és el central de la Bonanova. I així ho ha demostrat l'afició. El partit era secundari. Almeria o qualsevol altre, no era important aquest dissabte.

Nou de la nit i tothom preparat. Els 22 protagonistes, amb un de destacat, salten a la gespa i el Camp Nou esclata. Aplaudiments i càntics per un jugador que ja ha fet vibrar abans els fonaments d'aquest palau. Ara, el motiu no són els gols ni les jugades salvadores, sinó la simple constatació d'una feina ben feta. Piqué mira amunt i somriu. Intenta arribar a la filera amb els seus companys sense perdre la concentració.
 
Quan es frena, l'assalta la necessitat de llançar petons a la grada. Feia temps que no rebia l'escalf d'aquesta gent i la seva cara demostra que ho trobava a faltar. Per megafonia, l'speaker del Barça recita un discurs reservat per uns pocs escollits. Ell n'és un. Amb prou feines se l'escolta, entre claps i crits de "Piqué, Piqué!". I fins aquí. És un professional i es comportarà com a tal fins que jugui el seu últim segon.
 
Roda la pilota. El Barça no triga a sotmetre el rival i Piqué s'anima fins i tot a despenjar-se en atac en alguna ocasió. Com si un guionista poc original hagués dissenyat l'escena, l'àrbitre pita penal a favor dels locals. "Piqué, Piqué!", torna a cantar la grada. Lewandowski li ofereix la pilota, però el central, com de costum, no vol seguir el guió. El davanter polonès acaba convertint-se en el tirador final i, com qui sap que no és el dia per ser el protagonista, estavella la pilota contra el pal.