1 de 10
GASTRONOMIA

El millor xocolater del món és català: Lluc Crusellas guanya el World Chocolate Masters

El cap de pastisseria d'El Carme de Vic s'alça amb el primer premi del certamen més prestigiós del planeta

Lluc Crusellas, amb el guardó del World Chocolate Masters de 2022 | ACN
per Marc Orts, Barcelona, Catalunya | 31 d'octubre de 2022 a les 19:33 |
El català Lluc Crusellas s'ha convertit aquest dilluns en el millor xocolater del món. El jove cap de pastisseria d'El Carme de Vic i del grup PaVic ha vençut a la final del World Chocolate Masters, que s'ha celebrat a París en el marc del Saló de la Xocolata. L'osonenc s'ha imposat als altres 17 representants de països d'arreu, en la vuitena edició d'un certamen que se celebra cada tres anys.

Tot i la seva edat, Crusellas ja sabia què era ser el millor pastisser de l'Estat, un reconeixement que va rebre l'any passat. Per això, el de Santa Eulàlia de Riuprimer representava l'estat espanyol al WCM. Des d'aleshores, s'havia preparat a consciència per la competició internacional, que li ha permès pujar el darrer esglaó fins a l'Olimp de la pastisseria.


En català, Crusellas ha volgut donar les gràcies a tothom que l'ha acompanyat a París i als qui s'han sumat al seu "petit gran projecte". "Ha estat un any increïble, ho hem fet entre tots i ho hem gaudit", ha dit sobre l'escenari sota l'atenta mirada del món sencer. 
 

Dissabte ja es va disputar la primera jornada del certamen i el jurat va donar a conèixer la classificació provisional: l'osonenc, i deixeble de Nando Jubany, obria la llista. Un elefant de tres metres d'alçada fet de 200 quilograms de xocolata va deixar els jutges bocabadats. En total, els participants han hagut de superar dues proves per dia, amb l'elaboració d'una escultura gran, petita, postres, bombó, snack i petit four. Els deu millors puntuats han disputat aquest dilluns la gran final, en què Crusellas s'ha tornat a imposar.

Un altre català, Abraham Balaguer, també aspirava a tot al WCM, però no va superar el tall de dissabte. En el seu cas, però, representava Suïssa, on treballa des del 2018. Tot i això, el xocolater compta amb altres reconeixements de prestigi. Ha guanyat els concursos al millor croissant i a la millor pasta de te.


Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació