Les ocupacions baixen amb força a Barcelona: un 18% menys que l'any previ a la pandèmia

Al contrari que a Catalunya i l'Estat, les dades actualitzades marquen una accentuació de la tendència a la baixa dels casos de famílies que entren en habitatges buits per instal·lar-s'hi a viure

Agents dels Mossos d'Esquadra, en un desnonament.
Agents dels Mossos d'Esquadra, en un desnonament. | Sergi Baixas
28 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 11:30h
A Barcelona les dades xoquen amb la tendència instigada per alguns partits presents a l'Ajuntament, que apunten a les ocupacions d'habitatge com un problema creixent. Dades oficials dels Mossos d'Esquadra detallen que les xifres de denúncies per ocupació d'habitatge s'han reduït de manera destacada: l'últim any -entre setembre de 2021 i setembre de 2022- s'han produït 1.319 ocupacions a la ciutat. Unes dades que representen un 18% menys d'ocupacions que el total de l'últim any previ a la pandèmia, el 2019, però que també és una xifra inferior a les ocupacions viscudes durant el 2021 i el 2022.

Aquesta situació es dona a Barcelona en sentit invers que a la resta de Catalunya i Espanya, territoris on les ocupacions han anat creixent darrerament. Ja ho va anunciar l'Ajuntament de Barcelona, al juny, quan va exposar que els últims anys hi havia una lleugera reducció de les ocupacions a la ciutat, mentre que als territoris nacional i estatal les dades pujaven un 10% i un 15% respectivament. 
 
En aquest sentit, des del govern municipal es remarca que les dades a la baixa de les ocupacions a Barcelona tenen una relació directa amb "la forta inversió municipal en polítiques d'habitatge" pel que fa augmentar el parc municipal conjuntament amb la intervenció de la unitat antidesnonaments creada durant el primer mandat d'Ada Colau. En aquest sentit, s'apunta que s'ha mediat amb unes 14.000 famílies en situació de risc d'expulsió judicial de casa, des de la seva posada en marxa del servei. 
Arxivat a