TMB i els sindicats arriben a un preacord per frenar la vaga d'autobusos a Barcelona

Per ara es retira la convocatòria d'aturades parcials per dilluns i dimarts de la pròxima setmana

Un autobús en serveis mínims, durant el primer dia de vaga de conductors de TMB
Un autobús en serveis mínims, durant el primer dia de vaga de conductors de TMB | David Cobo
Victor Rodrigo
14 d'octubre del 2022
Actualitzat a la 13:55h
Els sindicats i els responsables de TMB han arribat a un preacord per frenar la vaga dels treballadors d'autobusos de Barcelona prevista pel 17 d'octubre. Segons ha explicat Betevé, aquest acord preliminar haurà de ser ratificat pels treballadors del sector en assemblea i així ratificar la desconvocatòria de l'aturada. Està prevista per dimarts o dimecres de la setmana que ve. A més, el comitè d'empresa ha decidit desconvocar les aturades parcials per dilluns i dimarts. 

La convocatòria prevista a partir del 17 d'octubre implicava aturades de tres a cinc de la matinada, de vuit a deu del matí i de quatre a sis de la tarda. Aquesta crida a la mobilització es va produir enmig d'unes aturades parcials que ja van començar el passat 23 de setembre i que s'allargarien, si no hi ha una ratificació del preacord, sense una data final concreta, convocades amb el mateix objectiu.

Les reivindicacions sindicals insistien des de l'inici de les negociacions que es faci un augment de les condicions salarials, almenys per igualar l'augment del 10% de l'IPC interanual, i que es compensi un deute històric que TMB rebaixa a la meitat mentre que els sindicats reclamen complet.

La defensa de l'empresa pública implicava citar la llei de Pressupostos Generals de l'Estat, que fixa un topall d'un creixement del 2% dels salaris dels treballadors de les empreses públiques, però Juan Ramiro Garcia demana un exercici "d'imaginació financera" per plantejar alternatives.
Arxivat a