Natàlia Mas, la primera dona que dirigirà Economia a la Generalitat

L'analista econòmica, que va fer carrera al BCE, salta a la primera línia després d'haver treballat braç a braç amb Junqueras, Aragonès i Torrent

Natàlia Mas, nova consellera d'Economia
Natàlia Mas, nova consellera d'Economia | ACN
09 d'octubre del 2022
Actualitzat el 10 d'octubre a la 1:02h
Natàlia Mas serà la nova consellera d'Economia i es convertirà en la primera dona a ocupar aquest càrrec a la Generalitat. Veterana amb llarga trajectòria en qüestions econòmiques, fa el salt a la primera línia política després d'haver estat un dels "cervells" econòmics d'ERC a l'executiu en els últims anys. Nascuda a Sant Martí de Tous (l'Anoia) l'any 1979 i llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses i en Comerç Internacional per la Universitat Pompeu Fabra, haurà d'afrontar el primer repte al qual s'enfronta el nou executiu d'Aragonès, l'elaboració dels pressupostos que fins ara estava pilotant el conseller de Junts Jaume Giró.

Mas té un extens currículum en l'àmbit econòmic i internacional. Ha cursat màsters a Bèlgica i Estats Units i va obtenir també beques d'estudi i feina a la Xina. Va treballar com a economista al Banc Central Europeu de Frankfurt durant 10 anys -entre el 2004 i el 2014-, com a consultora al Banc Mundial de Washington l'any 2009 i al Banc Sabadell l'any 2015. 

Es va endinsar després en l'administració catalana amb responsabilitats a la conselleria d'Economia d'Oriol Junqueras entre el 2016 i el 2018, i també va treballar colze a colze amb Pere Aragonès durant la passada legislatura, quan encapçalava Economia i Hisenda. En la primera etapa del mandat pilotat per ERC i Junts d'aquesta legislatura, ha ostentat la direcció general d'indústria, centrada principalment en la cartera de la reindustrialització en el marc de la feina de la conselleria d'Empresa, liderada per Roger Torrent.
Arxivat a