Tots els consellers del president: un Govern d'ERC amb independents

Aragonès reforma l'executiu amb excàrrecs del PSC i CDC, perfils afins als comuns i noms propis dels republicans amb l'objectiu d'apel·lar als consensos del 80% després del trencament amb Junts

Els nous consellers del Govern d'Aragonès
Els nous consellers del Govern d'Aragonès | ND
Joan Serra Carné / Bernat Surroca / Carme Rocamora / Oriol March
09 d'octubre del 2022
Actualitzat el 13 d'octubre a les 11:01h
Pere Aragonès ja té definit el nou Govern. Descartada l'opció de fer-hi entrar En Comú Podem, el president ha optat per un executiu monocolor d'ERC amb exconsellers del PSC, perfils afins als comuns, excàrrecs de CDC i noms propis dels republicans. El nou executiu ha fitxat Gemma Ubasart per al Departament de Justícia, Drets i Memòria; Quim Nadal per al Departament d'Universitats, recupera Meritxell Serret a Exteriors i situa Natàlia Mas en un lloc clau, el Departament d'Economia, amb l'objectiu imminent de tirar endavant els pressupostos. A aquests, s'hi sumen Juli Fernández al Departament de Territori; Manel Balcells a Salut; Carles Campuzano per al Departament de Drets Socials.

Amb aquesta configuració del Govern, Aragonès aspira a representar el 80% del país, tal com va avançar en la declaració institucional de divendres, just després que les bases de Junts optessin pel trencament. El nou executiu no tindrà vicepresident però Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, exercirà aquesta funció, la gestió de les delegacions al territori i l'àmbit de processos electorals. Dimarts mateix ja hi haurà la primera reunió del consell executiu amb els nous consellers. Fonts de Palau ressalten que el Govern té l'encàrrec de posar-se a treballar "al més aviat possible" després de la ruptura.

Qui és qui, en aquest nou executiu? Consulta tots els perfils: