El Festival de Sitges atorga el Premi Màquina del Temps al cineasta britànic Edgar Wright

El cineasta ha dirigit films com "Scott Pilgrim contra el mundo", "Baby Driver" o "Última noche en el Soho"

El director, productor i guionista britànic Edgar Wright al Festival de Sitges
El director, productor i guionista britànic Edgar Wright al Festival de Sitges | ACN
NacióDigital
08 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:43h
El director, productor i guionista britànic Edgar Wright rebrà el Premi Màquina del Temps al Festival de cinema de Sitges 2022, que se celebra des de dijous en aquesta població del Garraf. El guardó s'atorga com a reconeixement a una carrera prolífica a actors, directors, personalitats cinematogràfiques o institucions que han tingut una relació especial amb el festival o amb el gènere fantàstic.

El cineasta ha dirigit films com "Scott Pilgrim contra el mundo", "Baby Driver" i la més recent "Última noche en el Soho", i ha reconegut que en la seva trajectòria li agrada posar-se reptes a si mateix i poder dur a terme pel·lícules de gènere diferents. Wright reivindica també els projectes originals per sobre de les sagues cinematogràfiques. De fet, lamenta que a Hollywood hi ha "una obsessió" a fer la mateixa pel·lícula una vegada i una altra.

Wright ha indicat que en algun dels seus treballs dirigeix i escriu els projectes com va passar en el cas de "Scott Pilgrim contra el mundo": "Per a mi escriure és molt més difícil que dirigir, però m’agraden les dues coses", ha manifestat. Ha afegit que quan té una idea de pel·lícula al cap imagina la part visual. Primer visualitza les escenes abans d’escriure-les. Ha admès que "a vegades és frustrant perquè té una idea en ment i després quan ho has d’escriure en paper saps que no serà el mateix".

El cineasta ha admès que li agrada posar-se reptes a si mateix i li agrada fer una pel·lícula de diferent gènere cada vegada que pot. "És possible que torni a la comèdia, però no vull repetir i tinc molta sort de poder fer diferents gèneres", ha confessat.

A Wright li agrada veure cinema, sobretot en pantalla gran. "No tinc molt temps per veure pel·lícules, però no vull deixar de ser un fan del cinema, tot i que treballi en la indústria". El director va estar recentment a un festival de Londres i li va agradar molt veure pel·lícules amb el públic. "Per a un director és important consumir cinema".

Per altra banda, i en referència a una indústria cinematogràfica basada en les sagues, ha deixat clar que no té res en contra de les franquícies, però també considera que és important que hi hagi projectes originals. Ha posat com a exemple quan va fer "Baby driver".

Ha remarcat que a Hollywood hi ha "una obsessió" a fer la mateixa pel·lícula una vegada i una altra, citant pel·lícules com "Star Wars", "Aliens" o "Terminator", que considera que tenien guions i idees originals. En canvi, ha afegit que "ara a les franquícies es gira al voltant d’una mateixa idea". "No tinc res en contra de les franquícies", ha insistit, però "és important per la indústria cinematogràfica que entri sang nova".

Wright va obtenir reconeixement mundial per primera vegada amb la seva trilogia "Three Flavours Cornetto", que consta de "Zombies Party", "Arma fatal" i "Bienvenidos al fin del mundo", realitzada amb els actors Simon Pegg i Nick Frost, així com el productor Nira Park. Wright també va coescriure, produir i dirigir la pel·lícula de 2010 "Scott Pilgrim contra el mundo". Amb Joe Cornish i Steven Moffat, va escriure "Las aventuras de Tintín: El secreto del unicornio", de Steven Spielberg (2011).

Wright va crear la pel·lícula d’acció criminal de 2017 "Baby Driver", que es va convertir en un èxit mundial de taquilla, i el 2021 va dirigir i coescriure, amb Krysty Wilson-Cairns, "Última noche en el Soho". El mateix any també va llançar la seva primera pel·lícula documental, "The Sparks Brothers".