El millor croissant artesà de tot l'Estat es fa a Barcelona, segons els experts

El Gremi de Pastissers de Barcelona atorga el premi a la pastisseria Canal, guanyadora de les edicions del 2016 i 2019

Una pastisseria de Barcelona torna a guanyar el primer premi
Una pastisseria de Barcelona torna a guanyar el primer premi | Gremi de Pastisseria
NacióDigital
04 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 15:01h
El Gremi de Pastissers de Barcelona ha escollit aquest dimarts el Millor Croissant de Mantega de tot l'estat espanyol: el que es fa a la pastisseria Canal, a la capital catalana. En un concurs organitzat pel mateix gremi i que hi participen artesans de tots els racons de les comarques espanyoles, la Canal substitueix la pastisseria Panem de Madrid com el millor exemplar de brioixeria artesana d'aquesta categoria. 
 

El 2021 va ser el primer any que no guanyava una pastisseria o fleca catalana, però ara el títol ha tornat a Catalunya. Entre les 8 i les 10 del matí d'aquest dimarts, els 12 candidats finalistes han entregat croissants artesans de mantega a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, on han estat valorats per un grup d'experts i tastadors.

En només mitja hora han pogut deliberar que era el de la Canal qui mereixia el premi. Però com han segmentat els criteris per a poder triar de manera encertada? Amb un sistema de punts molt fàcil. El color, el format i l'acabat sumaven 10 punts cadascun. La pasta de fulla i l'alveolat aportaven 15 punts com a màxim cadascun. I el més important, el sabor, era el 40% de la puntuació final.

No és el primer cop que la pastisseria Canal aconsegueix el premi: ja ho va fer el 2016 i el 2019. Fundada el 1970, és un dels punts gastronòmics dels dolços més icònics i importants de Barcelona. A part de fer aquesta mena d'elaboracions, intenten renovar-se cada any per tal de seguir creant amb pastisseria i brioixeria clàssica.

Arxivat a