economia

El Govern subvenciona amb 8 milions d'euros els projectes estratègics d'Abacus, Som Energia i Suara

Empresa i Treball dobla enguany el pressupost del programa "Projectes singulars" fins als 28 milions

El conseller Torrent amb els presidents de les cooperatives Abacus, Som Energia i Suara | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 3 d'octubre de 2022 a les 17:53 |
El Govern subvencionarà amb 8 milions d'euros el desplegament dels projectes estratègics de les cooperatives Abacus, Som Energia i Suara, en una línia específica del programa "Singulars" d'ajudes a l'economia social i solidària. Empresa i Treball ha doblat enguany el pressupost del programa "Projectes Singulars" de 13,4 fins als 28 milions d'euros. 

"Les tres cooperatives són líders i referents en el seu àmbit, i desenvolupen projectes destinats reforçar la cultura i la llengua catalanes en l'àmbit de la cultura i l'educació; el consum energètic i l'acció climàtica; i els serveis de cures a les persones", ha recordat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha batejat aquests ajuts com uns "Next Generation a la catalana de l'economia social". "En realitat, hem més que doblat el pressupost. I preveiem poder subvencionar 164 projectes de petites i mitjanes cooperatives repartides per arreu de Catalunya", ha continuat Torrent, que considera que el programa "Projectes Singulars" permet reforçar l'avenç de l'economia social i solidària a Catalunya.


"És una peça clau per ajudar a la digitalització i la innovació tecnològica; per generar cultura de consum responsable; per difondre i apuntalar la cultura del país; i per ajudar en l’àmbit de la cura de les persones", ha enumerat el titular d'Empresa i Treball, que ha estat acompanyat pels màxims responsables d'Abacus Cooperativa (5 milions d'euros), Som Energia (1,5 milions) i Suara (1,3 milions)

"Avui és motiu de celebració i d'agraïment que les institucions públiques hagin fet una aposta decidida, àmplia i transversal, per donar suport als projectes de cooperatives que treballem en favor del conjunt de la societat", ha remarcat la presidenta d'Abacus Cooperativa, Maravillas Rojo, que ha anunciat que la subvenció de 5 milions d'euros ajudarà a finançar el projecte d'inversió de 30 milions en cinc anys per transformar les botigues, millorar la web i crear nou contingut educatiu i cultural. "El 100% dels recursos atorgats i dels possibles resultats es reinvertiran a la cooperativa", ha assegurat Rojo, que ha avançat que Abacus Cooperativa preveu tancar el 2022 amb 600 milions de facturació i un milió de socis de consum.


D'altra banda, el projecte estratègic de Som Energia pretén impulsar la creació d'una xarxa de comunitats energètiques a Catalunya per transformar el model energètic cap a un model "renovable, descentralitzat, transparent, democràtic i sostenible". I, finalment, la iniciativa de Suara té l'objectiu de dissenyar, construir i portar a la pràctica un nou model d'atenció domiciliària, "econòmicament assequible i digne per a les persones treballadores". "I això serà possible gràcies al desenvolupament d'un portal per a la dependència per a l'acompanyament de les persones grans, les seves famílies i les professionals del sector, entre altres projectes", ha conclòs la presidenta de la cooperativa Suara, Laia Bonastra.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació