Estela assegura tenir el suport d'Interior i la prefectura per calmar els ànims als Mossos

El comissari en cap es compromet a treballar en equip amb la resta de comandaments, també amb Sallent, per tirar endavant els projectes per al cos

Josep Maria Estela, comissari en cap dels Mossos
Josep Maria Estela, comissari en cap dels Mossos | ACN
28 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:22h
El comissari en cap dels Mossos, Josep Maria Estela, ha traslladat aquest dimecres un missatge de calma als agents del cos després de les publicacions d'aquests darrers dies, que apunten a una crisi a la cúpula de la policia per la mala relació entre Estela i el seu número dos, el comissari Eduard Sallent. En un comunicat publicat a la intranet dels Mossos i al qual ha tingut accés NacióDigital, el responsable del cos assegura que tots els projectes que s'estan duent a terme es fan de manera conjunta amb les comissaries superiors i el Departament d'Interior.

"Sense el suport del conseller, del seu equip de treball i de la prefectura no hauria pogut tirar endavant tots aquests projectes que necessita el cos de Mossos", assegura Estela després que aquests darrers dies s'hagi apuntat a una manca de confiança des de la cúpula d'Interior respecte al màxim responsable del cos, tot just nou mesos després del seu nomenament. El director general dels Mossos, Pere Ferrer, va ratificar la confiança en Estela aquest diumenge, tot i reconèixer les diferències entre ell i el seu número 2, Sallent, que es considera "indispensable".

En el comunicat enviat als agents, Estela es compromet a treballar "plegats" amb la resta de comandaments -també amb Sallent, encara que no el menciona- i ressalta que aquests propers mesos s'aplicarà el nou decret d'estructura del cos i es començarà la selecció de nous comandaments de l'escala superior i executiva, per reforçar l'estructura dels Mossos i adaptar-la als nous temps.

Interior preveu que es puguin nomenar comissàries per a aquests càrrecs de responsabilitat, cosa que lliga amb una de les línies del Departament de feminització del cos. Altres qüestions són les noves promocions d'accés i d'ascens, els nous vehicles policials i la nova uniformitat, demanda dels Mossos des de fa anys.