L'associació que retirava llaços grocs denuncia Ricard Ustrell per delictes d'odi i d'assetjament

La Brigada de Limpieza els Segadors del Maresme considera que el "Planta Baixa" i la CCMA incompleixen amb la nutralitat ideològica als espais públics

Ricard Ustrell, en una imatge d'arxiu
Ricard Ustrell, en una imatge d'arxiu | Cedida
19 de setembre del 2022
Actualitzat el 23 de setembre a les 18:28h
La Brigada de Limpieza els Segadors del Maresme portarà als tribunals el presentador i director dels programes de TV3 Planta Baixa i de Col·lapse, Ricard Ustrell, pels delictes d'odi i d'assetjament. "Es basen en frases mal transcrites i tretes de context", ha explicat Ustrell a NacióDigital en referència a la denúncia de l'associació espanyolista que va guanyar notorietat per retirar llaços grocs i creus grogues dels espais públics de Catalunya.

Els Segadors del Maresme també han denunciat la productora del Planta Baixa, La Manchester Radiofónica, així com la CCMA i altres persones individuals: Maiol Roger, Xavier Rossinyol Pol Andiñach. Consideren que s'ha vulnerat la neutralitat ideològica en els espais públics i acusen la productora d'Ustrell d'estar al servei del moviment independentista. També els imputen els delictes d'assetjament, a l'entendre que han estat objecte d'una persecució ideològica i d'un control per part del "Planta Baixa".

Així doncs, el presentador de TV3 haurà de comparèixer aquest dimarts davant el jutjat perquè se li prengui declaració en qualitat d'acusat, per una denúncia que ha titllat de "totalment esbiaixada". "No deixarem de fer la nostra feina", ha assegurat a Twitter.

El delicte d'odi està penat amb entre tres mesos i dos anys de presó, mentre que el d'assetjament, amb penes d'entre un i quatre anys. Tanmateix, els denunciants demanen la inhabilitació dels denunciats i valoren que les penes mencionades estan subjectes a un agreujament en, segons afirmen, haver-se comès en un mitjà de comunicació, amb la difusió que això comporta.