Desconvocada la vaga de neteja per la Mercè a Barcelona

El sindicat UGT i les empreses han arribat a un acord sobre el retorn de l'increment de l'IPC entre el setembre i l'octubre

Un treballador de neteja de Barcelona
Un treballador de neteja de Barcelona | Àlex Marin
19 de setembre del 2022
Actualitzat a les 20:06h
El sindicat UGT ha decidit desconvocar la vaga del servei de neteja de Barcelona que estava prevista durant les festes de la Mercè, segons ha avançat betevé i ha pogut confirmar NacióDigital. Tenia una durada de cinc dies -entre el 21 i el 26 de setembre- i afectava la neteja viària, la retirada d'escombraries i el manteniment del clavegueram de la ciutat. Era la primera convocatòria de vaga dels serveis de neteja de la capital catalana en 40 anys i, finalment, no se celebrarà gràcies a un acord entre UGT i les empreses encarregades del servei.

Les quatre empreses responsables de la neteja de la ciutat -FCC, Sorigué, Prezerp i Urbaser- han decidit finalment avançar els diners dels increments de l'IPC pactats per al 2021 i 2022, un fet que l'Ajuntament de Barcelona els reclamava i que ha estat clau per resoldre una situació enquistada des de feia setmanes. El pacte entre sindicat i empreses, doncs, preveu que els treballadors cobrin al setembre el 6% de la revisió salarial i a l'octubre el 2,5%.

El consistori barceloní va arribar a un acord amb UGT el passat mes d'abril amb el qual es comprometia a fer que les empreses de neteja paguessin als seus treballadors i treballadores l’increment de l’IPC dels anys 2019, 2020, 2021 i 2022. Amb aquest pacte es va evitar una vaga de sis dies, però el cert és que, a hores d'ara, el personal de neteja de la ciutat només ha cobrat l'increment del 2019 i del 2020. 

Estava previst que l'import dels dos últims anys el percebessin a finals del mes de juliol, però, segons el sindicat, no ha estat així i, per això, havien cridat de nou a la vaga fins que es compleixi amb l'acordat. Finalment, aquest dilluns, només dos dies abans de començar la vaga, el sindicat ha arribat a l'acord amb les empreses responsables de la neteja a Barcelona i, així, ha quedat desconvocada.
 

Acord UGT i Empreses Neteja Barcelona by naciodigital on Scribd



 
Arxivat a