El
pa amb tomàquet és un dels aliments més típics de la
gastronomia catalana. Serveix per acompanyar pràcticament qualsevol àpat, i el seu encant ha estat un descobriment per les cuines de tot el món. Ara bé, n'hi ha que l'han reinterpretat d'una manera que no acaba d'agradar. És el que ha passat amb la
recepta del pa amb tomàquet del
The New York Times.
Com es pot veure al vídeo difós a través de les xarxes socials, la recepta del diari estatunidenc consisteix a
ratllar diferents tomàquets i posar el
pa de pagès al forn. Un cop està torrat, se suca amb
all, s'unta amb el
suc del tomàquet, s'hi afegeixen trossos de tomàquet tant de
mida normals com de l'especialitat
cherry i s'hi afegeix
sal,
pebre i
oli.
La imatge final dista moltíssim del típic pa amb tomàquet
català i per això
Twitter s'ha omplert de crítiques. "
Criminals,
terroristes", expliquen alguns usuaris, mentre que altres parlen de "delicte d'odi". La
Viquipèdia en català també s'ha apuntat a la polèmica recordant al diari nord-americà que el tomàquet sempre s'ha de sucar.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.
Fes-te'n subscriptor