1 de 10
gastronomia

«Criminals, terroristes»: indignació pel pa amb tomàquet del «The New York Times»

La recepta del mitjà estatunidenc és molt diferent de la típica de la gastronomia catalana

per L.G., Barcelona, Catalunya | 16 de setembre de 2022 a les 11:10 |
El pa amb tomàquet és un dels aliments més típics de la gastronomia catalana. Serveix per acompanyar pràcticament qualsevol àpat, i el seu encant ha estat un descobriment per les cuines de tot el món. Ara bé, n'hi ha que l'han reinterpretat d'una manera que no acaba d'agradar. És el que ha passat amb la recepta del pa amb tomàquet del The New York Times.

Com es pot veure al vídeo difós a través de les xarxes socials, la recepta del diari estatunidenc consisteix a ratllar diferents tomàquets i posar el pa de pagès al forn. Un cop està torrat, se suca amb all, s'unta amb el suc del tomàquet, s'hi afegeixen trossos de tomàquet tant de mida normals com de l'especialitat cherry i s'hi afegeix sal, pebre i oli.

 
La imatge final dista moltíssim del típic pa amb tomàquet català i per això Twitter s'ha omplert de crítiques. "Criminals, terroristes", expliquen alguns usuaris, mentre que altres parlen de "delicte d'odi". La Viquipèdia en català també s'ha apuntat a la polèmica recordant al diari nord-americà que el tomàquet sempre s'ha de sucar.

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació