L'Hospital de Bellvitge no vol malbaratar el menjar i donarà els excedents a entitats socials

Les racions, que compleixen tots els criteris de sanitat i caducitat, s'entregaran a la Fundació La Vinya i la Fundació Àurea que atenen a persones vulnerables de l'Hospitalet de Llobregat

A Catalunya es generen 262.000 tones de malbaratament alimentari
A Catalunya es generen 262.000 tones de malbaratament alimentari | Hospital de Bellvitge
Laura Colell
03 d'agost del 2022
Actualitzat a les 19:00h
L'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) donarà excedents alimentaris a entitats socials de proximitat amb l'objectiu de reduir el malbaratament. El centre hospitalari ha signat un conveni amb el projecte Pont Alimentari i les racions s'entregaran a la Fundació La Vinya i la Fundació Àurea, dues entitats sense ànim de lucre que atenen a persones en situació de vulnerabilitat de l'Hospitalet de Llobregat. 

Els plats envasats sense obrir i els menús que no s'arribin a servir als pacients arribaran a ambdues fundacions. L'HUB ha tirat endavant aquesta iniciativa per poder aprofitar els excedents que es cuinen a l'hospital: "Els plats compleixen amb tots els criteris necessaris de conservació, caducitat, envasat i etiquetatge i, per tant, són aptes per entrar dins d'aquests circuits de reaprofitament", ha assegurat la responsable de restauració de la UTE Clece-Arcasa a l'Hospital de Bellvitge, Montse Revull. 

L'Agència de Residus de Catalunya va comunicar que a Catalunya, les llars, els comerços i la restauració generen aproximadament 262.000 tones de malbaratament cada any; dada que equival a uns 35 kilograms per persona. En particular, els serveis de càtering i restauració generen un 4% d'aquest total.

És per això que l'Hospital de Bellvitge ha triat aquestes dues entitats de proximitat per donar l'excedent alimentari que es generi al centre sanitari a la Fundació La Vinya, que atén i acompanya a persones de totes les edats en situació de risc social, i a la Fundació Àurea, que té com a objectiu cobrir les necessitats bàsiques d'atenció mèdica d'aquelles famílies desfavorides i gent gran. 







 
Arxivat a