Netflix estrena per sorpresa un documental sobre la gestió de la pandèmia del Govern

Repassa com l'equip de l'exconsellera Alba Vergés i el Departament de Salut solucionaven els problemes sorgits de la Covid-19 el 2020

Vergés, en un dels moments clau del 2020 durant la pandèmia
Vergés, en un dels moments clau del 2020 durant la pandèmia | ND
03 d'agost del 2022
Actualitzat a les 18:50h
Sorpresa a Netflix.La plataforma ha estrenat el documental Broken Health sobre la gestió de la pandèmia per part del Departament de Salut, que liderava Alba Vergés, en els primers mesos de la crisi sanitària. Se centra en com l'equip de l'exconsellera va treballar al voltant de totes les problemàtiques que anaven sorgint durant els mesos del 2020: el confinament, la feina de detecció, la gestió dels hospitals, el cansament de tots els treballadors sanitaris arreu del país o com calia abordar les novetats sobre la Covid-19 que anaven arribant a Catalunya.

El documental ha estat produït per Icon International Audiovisual Productions, una petita productora situada al centre de Barcelona que ha treballat amb Stay Homas, Shakira o Javier Bardem. El metratge, d'hora i vuit minuts, es va estrenar per sorpresa a la plataforma ahir dilluns, sense cap mena de notificació per part de Netflix. Ni tan sols la zona de premsa de la multinacional havia promocionat el contingut. 

Totes les declaracions estan recollides en català -a excepció de diversos testimonis, que parlen en castellà-, però totes les informacions documentals que es poden veure en pantalla estan en anglès. Els subtítols estan disponibles en català, alemany, anglès, castellà, francès i romanès. És el segon documental sobre la gestió de la pandèmia a Catalunya que apareix a les plataformes. Vitals, estrenada a HBO Max, va ser el primer.