​Espanya descarta enviar tancs a Ucraïna perquè es troben en un estat «lamentable»

Els carros de combat Leopard feia temps que estaven en un magatzem de Saragossa

Tancs Leopard
Tancs Leopard | Europa Press
NacióDigital
03 d'agost del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:58h
El Ministeri de Defensa espanyol ha descartat enviar a Ucraïna els tancs Leopard degut al mal estat de conservació en què es troben. Així ho ha reconegut la mateixa ministra de Defensa, Margarita Robles, que ha dit que es trobaven en un estat “lamentable”.

Per altra banda, el govern espanyol sí que contempla la idea de fer arribar al govern de Volodímir Zelensky una vintena de vehicles de transport blindat TOA M-113 de l'Exèrcit de terra.

En un primer moment, Espanya va optar per donar a Ucraïna deu carros de combat Leopard propietat de l'Exèrcit de terra, que es trobaven des de feia temps en un magatzem de Saragossa. La revisió dels vehicles, però, ha permès comprovar que el seu mal estat fa impossible la reparació a un preu raonable.

El cost d'aquests treballs l'hauria hagut d'assumir Ucraïna. L'Exèrcit ha avortat la possibilitat de posar-los de nou en marxa ja que qualsevol reparació costaria massa i suposaria un risc per als seus usuaris finals, segons han explicat fonts del govern espanyol.