Tres anys d'internament psiquiàtric per a l'assetjador de l'artista Paula Bonet

El jutge prohibeix a Víctor G. comunicar-se amb l'artista durant deu anys

Víctor G., acusat d'assetjar Paula Bonet, acompanyat del seu advocat
Víctor G., acusat d'assetjar Paula Bonet, acompanyat del seu advocat | Europa Press
25 de juliol del 2022
Actualitzat a les 17:20h
El jutge ha condemnat l'assetjador de Paula Bonet a tres anys d'internament psiquiàtric. Segons ha explicat l'advocada de l'artista, Carla Vall, l'home té prohibit acostar-se i comunicar-se amb Bonet durant els propers deu anys. El jutge ha condemnat l'home per tres delictes: assetjament, amenaces de violació, esquarterament i mort, i trencament continuat de les mesures cautelars, amb l'eximent de trastorn. Al judici, Víctor G. va al·legar que patia un trastorn mental erotomaniàtic.

"Avui veig la llum", ha dit Bonet a través de Twitter. "Estem molt contentes per haver pogut fer justícia; en aquesta societat no hi ha espai per a la misogínia", ha dit Vall. La Fiscalia demanava tres anys de presó per a l'agressor, i la defensa de Bonet en demanava quatre. La sentència també estableix una indemnització de prop de 4.000 euros per danys morals i despeses psicològiques.

L'assetjament va començar el 2019 i des d'aleshores Bonet ha interposat diverses denúncies, que no han pogut frenar-ho. La primera denúncia va arribar al gener de 2020. Al setembre del mateix any, Bonet va compartir a les xarxes noves agressions del mateix home, que s'ha arribat a presentar a la porta del seu taller.

L'octubre de 2021, l'agressor va entrar finalment a presó provisional després de saltar-se una ordre d'allunyament, i l'artista ho va celebrar a través de les xarxes socials. Poc abans del judici va sortir en llibertat, cosa que va obligar a Bonet a suspendre la seva agenda pública. Arran dels fets, la il·lustradora ha hagut de canviar de taller.