Multitudinari adeu a Núria Feliu a Sants

La mort de l'artista agermana família, amics, veïns i polítics en dos actes organitzats aquest diumenge al barri que la va veure néixer

Un moment del comiat a Feliu a l'església de Santa Maria
Un moment del comiat a Feliu a l'església de Santa Maria | ACN
NacióDigital
24 de juliol del 2022
Actualitzat a les 22:46h
Família, amics, artistes, veïns i polítics s'han acomiadat aquest diumenge al vespre de Núria Feliu en una cerimònia a l'església de Santa Maria de Sants, al cor del barri, que s'ha omplert amb centenars de persones, algunes de les quals han seguit l'acte des de l'exterior. Actuacions de l'Elèctrica Dharma -també de Sants-, de Marina Rossell, de grups corals i de la família; de l'esbart; dels castellers; poesia i records d'alguns amics han posat el color artístic i humà a l'últim adeu a l'artista.

Han assistit a la cerimònia polítics de diverses formacions, entre els quals Laura Borràs, amiga de Feliu i que ha estat molt aplaudida quan ha remarcat que era un "honor" poder ser-hi com a presidenta del Parlament de Catalunya. De polítics, també hi han assistit la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el regidor del districte de Sants-Montjuïc del govern barceloní, Marc Serra; altres edils com Ernest Maragall (ERC); Jordi Martí (Junts) i Josep Bou (PP) i l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, entre altres.

L'ara president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han assistit al matí a la capella ardent, a la seu del districte de Sants-Montjuïc, que més de 1.500 persones han visitat al llarg d'aquesta jornada. Des d'allà, Colau ha anunciat que l'artista tindrà una plaça al barri. Per això, el govern barceloní ja està parlant amb la família, entitats i grups municipals i ara han de veure quina ubicació tindrà. 

Feliu va morir aquest divendres als 80 anys. El seu taüt ha entrat aquest diumenge a l'església entre aplaudiments pocs abans de dos quarts de nou envoltat d'una estelada. 
 
Feliu, nascuda al barri de Sants de Barcelona, tenia una àmplia trajectòria com a cantant i actriu i era un personatge molt popular del país. Va debutar com a cantant el 1965 i va destacar sempre pels seus discs de cançons populars catalanes, boleros i cuplets. Últimament, havia tornat als escenaris en diverses ocasions, com al Barnasants de 2017. La seva pèrdua ha originat una onada de reaccions en massa en el sector cultural, polític i musical de tot Catalunya.

Arxivat a