El foc al Pont de Vilomara obliga a tallar la C-16 i a confinar Navarcles i Sant Fruitós

L'incendi ja ha cremat més de 900 hectàrees i ja és el segon més gran de l'estiu a Catalunya

El foc del Pont de Vilomara
El foc del Pont de Vilomara | ACN
17 de juliol del 2022
Actualitzat a les 20:32h
Els Bombers de la Generalitat treballen amb intensitat en un foc que, des del moment en què s'ha rebut l'avís al voltant de la una del migdia d'aquest diumenge, se sabia que ocasionaria problemes. Les flames afecten una de les zones més castigades per la sequera de tot Catalunya: el Pont de Vilomara (Bages), i avancen sense control i han obligat a evacuar una part de la població de la zona.

A hores d'ara, les flames ja han afectat unes 977 hectàrees, 130 de les quals són al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Els Bombers han demanat el confinament dels municipis de Navarcles i Sant Fruitós del Bages a causa de l’intens fum que surt de la zona de l’incendi. La carretera C-16 entre els quilòmetres 50 i 57, a Manresa, ha quedat tallada aquesta tarda. Aquest incendi forestal ja és el segon més gran de Catalunya aquest estiu rere el de Baldomar, que es va declarar el passat mes de juny. 

La localitat ha activat el pla d'emergències municipal i ha desallotjat la piscina del poble perquè els Bombers puguin agafar aigua. Protecció Civil ha activat el pla d'alerta Infocat i ha demanat a la població que no s'apropi a la zona i, sobretot, que no s'autoevaqui. En la mateixa línia, l'ajuntament de Manresa ha aconsellat no desplaçar-se pel Bages si no és necessari. "Si es transita innecessàriament, es podria dificultar la feina dels professionals", ha dit. 
 
Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, també s'ha desallotjat la localitat de Rocafort i les cases de primera línia de foc a les Brucardes i a Pont de Vilomara. La resta d'habitatges d'aquest darrer municipi estan confinades, com també ho estan les de la urbanització de River Park. No obstant això, la policia ha instat totes les persones que són a prop de les zones de risc a confinar-se. Els agents estan repartits amb, almenys, 10 patrulles que col·laboren amb els altres serveis d'emergència. El consistori ha habilitat una sala polivalent per les evacuacions.