Cuevillas, sobre ser candidat de Junts a Barcelona: «Molta gent m'ha demanat que faci el pas»

El diputat de la formació no es pronunciarà sobre la qüestió fins després del congrés del partit d'aquest cap de setmana

Jaume Alonso-Cuevillas, en una imatge d'arxiu
Jaume Alonso-Cuevillas, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Lluís Girona
14 de juliol del 2022
Actualitzat a les 9:29h
El diputat i membre de l'executiva de Junts Jaume Alonso-Cuevillas ha explicat que "molta gent" li ha demanat que "faci el pas" i es presenti per ser l'alcaldable de Junts per Barcelona a les eleccions municipals de l'any que ve. En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, ha assegurat que no abordarà aquesta qüestió fins després del congrés que el partit celebra aquest cap de setmana. Alonso-Cuevillas assegura que ara està centrat a preparar el congrés d'aquest cap de setmana que ha de marcar "cap a on va" Junts. "Si és un moviment amb diferents corrents ideològics o un partit més convencional", ha dit.

Qui també va obrir-se a ser candidat aquest dimecres va ser l'exalcalde Xavier Trias. "Al setembre ens asseurem i en parlarem". Amb aquestes paraules, pronunciades al programa El Món a RAC1, Trias feia entrar la cursa de Junts a Barcelona en una nova dimensió. L'exalcalde, un dels noms que havia circulat com a alternativa després de l'adeu d'Elsa Artadi però que fins ara havia estat descartat, entra de ple en el debat intern, sobre el qual ja planaven noms com el de Cuevillas, però també el del conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Dels perfils que han circulat internament al llarg de les últimes setmanes, n'hi ha un que apareix com a descartat. Es tracta de Ramon Tremosa, també diputat -va ser cap de llista per Lleida en les últimes eleccions- i exconseller d'Empresa i Coneixement en l'últim tram de l'anterior Govern. Tremosa havia estat sondejat per sectors de la formació, però la seva resposta ha estat negativa. Tampoc Jaume Giró, conseller d'Economia, ha respost afirmativament les suggerències, centrat com està en la cartera que ocupa i instal·lat com a presidenciable en l'univers de Junts.

Dins del grup municipal hi ha veus que no s'han descartat -és el cas de Neus Munté, que en el seu dia va guanyar les primàries del PDECat però no va encapçalar la llista perquè finalment ho van fer Joaquim Forn i Elsa Artadi-, però l'escenari més probable és que el cap de cartell vingui de fora de l'actual grup de regidors, format per cinc representants. Altres perfils que han aparegut de portes endins són els de Míriam Nogueras -cap de files a Madrid i de l'estricta confiança de Turull- i de Joan Canadell, diputat i de discurs desacomplexat, també en el flanc liberal de la formació. Tots dos són part de la direcció.
Arxivat a