Tres joves agredeixen i roben a un sense sostre de 87 anys prop de plaça Espanya

La Fundació Arrels defensa que els fets "no són aïllats", sinó que formen part d'una aporofòbia estructural i xifra en el 46% les persones sense llar que pateixen agressions físiques o verbals

Una persona sense llar dormint al centre de Barcelona.
Una persona sense llar dormint al centre de Barcelona. | Adrià Costa
NacióDigital
12 de juliol del 2022
Actualitzat a les 15:25h
Tres joves han agredit físicament i robat un home sense sostre al carrer Llança de Barcelona, prop de plaça Espanya, segons ha avançat El Periódico. Malgrat que els Mossos d'Esquadra tenen constància dels fets, ocorreguts aquest diumenge, la víctima, de 87 anys, no ha presentat cap denúncia.

L'atac arriba poc després que un home, actualment en presó provisional,ruixés amb líquid inflamable i calés foc a una parella sense llar a Drassanes. Les víctimes, que van patir cremades lleus, van poder identificar a l'atacant. La Fundació Arrels ha denunciat delictes semblants en diverses ocasions, fent èmfasi que no són successos aïllats, sinó que formen part d'una aporofòbia estructural, entesa com el rebuig social a la pobresa. De fet, la Fundació Arrels va fer un sondeig el mes de juny del 2021 a 289 persones sense sostre. De les enquestades, el 20% presentava una situació de vulnerabilitat greu i el 46% havia patit agressions físiques o verbals

"És un indicador preocupant i, segurament, la punta de l'iceberg. La majoria de persones normalitzen el fet de viure al carrer i tot allò que comporta, no solen denunciar ni explicar situacions", ha apuntat el director de l'organització, Ferran Busquets. Segons el darrer cens de l'organització, un mínim de 1.231 persones dormen cada nit a la intempèrie als carrers de Barcelona, un 15% més que el 2021.

Tal com han assenyalat des de la fundació, és una actitud recorrent el fet d'evitar denunciar els agressors, ja que les persones sense llar, a banda de normalitzar aquesta mena de situacions, tendeixen a desconfiar del sistema judicial.

Davant aquest context, Arrels fa anys que lluita per erradicar el sensellarisme a la capital catalana. Algunes de les mesures que l'organització ha considerat essencials són: garantir el dret a l'habitatge més enllà dels serveis socials, augmentar el parc públic, ampliar l'accés a la Mesa d'Emergències Socials de Barcelona i habilitar albergs a cada barri.
Arxivat a