Desmantellen una organització que fabricava drons i semisubmergibles capaços de transportar 200 quilos de droga

Hi ha vuit detinguts repartits entre les províncies de Barcelona, Cadis i Màlaga

Prototip de dron submarí per a transportar droga
Prototip de dron submarí per a transportar droga | Policia Nacional
NacióDigital
04 de juliol del 2022
Actualitzat a les 14:12h
La Policia Nacional ha desmantellat un dispositiu que dissenyava drons i semisubmergibles capaços de creuar l'Estret de Gibraltar amb fins a 200 quilos de droga. Durant l'operatiu, s'han intervingut 145 quilos d'haixix, vuit de marihuana, 157.370 euros, 10 vehicles i sis drons de grans dimensions. Les fonts policials apunten que, de moment, hi ha vuit detinguts. A més de Barcelona, s'han fet registres a Màlaga i Cadis.

Els arrestats construïen de forma artesanal els dispositius, a banda d'aplicar altres estratègies com la construcció de dobles fons o la intervenció de vehicles per oculta la droga. Tenien com a clients tota mena d'organitzacions criminals i treballaven des de diverses naus industrials a Castellar de la Frontera, situada a Cadis.

Els vehicles que fabricava la banda operen sota l'aigua sense tripulació a bord i se'ls coneix com a "drons submarins". Es tracta de la primera vegada en què s'intervenen aquest tipus de vehicles. En concret, se n'han interferit tres: dos en fase de fabricació i un pràcticament finalitzat, que s'havien d'entregar a narcotraficants francesos.

La investigació es va iniciar l'abril de l'any passat i gràcies a diversos seguiments i vigilàncies, la policia va constatar l'existència d'un grup que tenia com a clientes altres organitzacions delictives. S'han trobat compradors d'Itàlia, França o Dinamarca. Alguns d'ells són membres d'altres bandes que operen des de Catalunya, la Costa del Sol, el Camp de Gibraltar o Ceuta. La Policia Nacional va treballar amb la seva homòloga francesa, ja que un important nombre d'aquests vehicles amb dobles fons es dirigien al país un cop carregats amb droga.

A més, vinculats a aquesta operació, s'han identificat diversos ciutadans d'origen marroquí i danès que estarien enviant des del sud d'Espanya rellevants quantitats d'haixix al nord d'Europa destinades a les organitzacions criminals d'origen magribí conegudes com a "Mocro-maffia".

Els investigadors van detectar fins a 13 dispositius de diversos tipus als quals se'ls havia fet un doble fons per ocultar i transportar droga. Alguns d'aquests estaven fabricats a l'interior de remolcs i podien encabir fins a 800 quilos.

L'operació va finalitzar amb vuit detinguts: cinc a Cadis, dos a Màlaga i un a Ceuta. A més, es van fer vuit registres en diversos municipis de les tres províncies. Set dels detinguts han ingressat a presó provisionalment.
Arxivat a